Επιστολή Σπύρου σε υπουργούς για την κατάσταση στον κλάδο του εμπορίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 12:50

Επιστολή Σπύρου σε υπουργούς  για την κατάσταση στον κλάδο του εμπορίου

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, κοινοποίησε το συμβάν προς τους αρμοδίους υπουργούς, ενώ, μέσω επιστολής του, περιγράφει τη δραματική κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο κλάδος τους.    


"Κύριοι Υπουργοί,
Σας διαβιβάζουμε έγγραφη ενημέρωση - καταγγελία των επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων.
Σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωποί τους και μέλη, σύνολο 300 περίπου, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας διεκδικώντας, πέρα των υπολοίπων, το δικαίωμά τους να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές μας προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να μιλήσουμε με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Σας ενημερώνουμε εγγράφως ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι τράπεζες βγάζουν στον πλειστηριασμό περιουσίες, ο Ο.Α.Ε.Ε. διώκει δικαστικά για χρέη τους επαγγελματίες και επιπροσθέτως τους στερεί την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.


Κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, η οικονομική εξαθλίωση των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων είναι μια πραγματικότητα στην Περιφέρεια και στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Η στέρηση όμως και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καταδεικνύει το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της εξουσίας.


Ο Λαός καταδικάζεται για κάτι που δεν φταίει. Τα παιδιά, όπως, σας ενημερώσαμε ήδη χτυπιούνται από την πείνα, θεωρούμε ότι είναι ώρα να απαντήσετε με ένα όχι σε όλα αυτά και να βάλετε άμεσα φρένο στην προσπάθεια από ξένα κέντρα του ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Για αυτούς τους λόγους, σας ζητάμε να δώσετε εντολή να σφραγιστούν τα βιβλιάρια εξαθλιωμένων πολιτών, προκειμένου να υπάρξει περίθαλψη για αυτούς και τα παιδιά τους".