Η «Ιόνιος Α.Ε» ανάδοχος για την κατασκευή της γέφυρας στο «Χάρακα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 14:56

Η «Ιόνιος Α.Ε»  ανάδοχος για την κατασκευή της γέφυρας στο «Χάρακα»

Η εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε» επιλέχθηκε, μετά από διαγωνισμό, να κατασκευάσει το έργο της γέφυρας στη θέση «Χάρακας», στην Κεφαλονιά.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6.980.000€ και αφορά στην κατασκευή σύμμεικτης γέφυρας (από δομικό χάλυβα και από οπλισμένο σκυρόδεμα) μήκους 80 μέτρων, καθώς και λοιπών απαιτούμενων έργων στην επαρχιακή οδό αριθμ. 25 (Αργοστόλι-Φισκάρδο) στη περιοχή του «Χάρακα» (πάνω από το Μύρτο).

Το έργο είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθεί το τμήμα που έχει υποχωρήσει, λόγω κατακερματισμένης ζώνης υπάρχοντος τεκτονικού ρήγματος. Η προβλεπόμενη διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι ένα έτος. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά το τέλος της θερινής περιόδου, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, καθότι ο δρόμος θα κλείσει για ένα διάστημα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παραπλήσια οδό.

«Ένα έργο πνοής για το νησί της Κεφαλονιά και ιδιαίτερα για τη Β. Κεφαλονιά γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.




00 inkefalonia general ad 300X250