Αδράνησε η Δημοτική Αρχή στο θέμα του περιορισμού των παραλιών στο πρόγραμμα Natura - Κίνδυνος για τον τουρισμό

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 13:51

Αδράνησε  η Δημοτική Αρχή στο θέμα του περιορισμού των παραλιών στο πρόγραμμα Natura - Κίνδυνος για τον τουρισμό

Οι μέρες περνούν η νέα τουριστική σεζόν απέχει μόλις τέσσερις μήνες από την έναρξή της, ωστόσο για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή φαίνεται να έχει αδρανήσει εντελώς σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Το θέμα που έχει προκύψει είναι σοβαρό και βάζει σε κίνδυνο την περιοχή τόσο του Κατελειού, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς όπως παραλίες Αγ.Κυριακής, Αγία Ιερουσαλήμ, Μούντα και Ρατζακλί, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που έφτασε στον Δήμο Κεφαλονιάς στις 15 Ιουλίου του 2013, όσον αφορά τις περιοχές Natura 2000, τις χαρακτηρίζει υψηλής ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα - καρέτα και ουσιαστικά απαγορεύει μέρος των τουριστικών δραστηριοτήτων. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

O κίνδυνος λοιπόν, είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που ενδεχομένως να μην τους δοθεί άδεια για να δουλέψουν την νέα τουριστική σεζόν.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Δημοτική Αρχή που ήξερε το πρόβλημα (λόγω του εγγράφου που της είχε αποσταλεί) εδώ και επτά μήνες, έφερε το θέμα τόσο καθυστερημένα στο τελευταίο (18.1.2014) δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά τους κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, ζητούν να εξαιρεθεί ο Κατελειός από αυτή την απόφαση, καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι όντως η περιοχή είναι υψηλής ωοτοκίας Καρέτα – Καρέτα.

Την εξαίρεση του Κατελειού (και των άλλων περιοχών)  ώστε να μην συμπεριληφθεί στις αυστηρές περιοχές Natura, ζήτησαν και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς» κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Μάρκος Κοτσιλίνης, αλλά και άλλοι δημοτικού σύμβουλοι. Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή που θα τεκμηριώσει το θέμα και ο φάκελος θα αποσταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το ζήτημα βέβαια είναι αν προλαβαίνει να αλλάξει την απόφαση του Υπουργείου, μετά την χαρακτηριστική αδράνεια της Δημοτικής Αρχής.

Παρακάτω η εισήγηση όπως αυτή διατυπώθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

DSC 0301DSC 0302


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250