Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επιτροπής Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 14:52

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επιτροπής Τουρισμού

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα, σε εορταστική ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κεφαλονιάς «έκοψε» την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της. Τη Βασιλόπιτα, ευγενική προσφορά του Επιχειρηματία κ. Ευάγγελου Κουνάδη, επευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Σπυρίδων Πετεινάτος, συνοδεία του Αιδεσιμότατου Πατέρα Γεωργίου Καλαρύτη.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα Μέλη και οι Φίλοι της Επιτροπής, ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σ.Κουρής, ο Α/Δήμαρχος κ.Β.Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ν.Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ.Αγγ.Κωνσταντάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ν.Παπαδάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Π.Ρασσιάς, ο Λιμενάρχης, κ.Γ.Καλιτσουνάκης, ο Υ/Διοικητής της Αστυνομίας κ.Γ.Χωραίτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Π.Ζαφειρόπουλος, ο Διευθυντής της Σχολής Νοσηλευτών κ.Σ.Σακαλής, η Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.Ο.Αντωνάτου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων κ. Α.Χαραλαμπάτος, ο τ.Πρόεδρος Βαλεριάνου κ.Δ.Λουρδάς, ο Προϊστάμενος Σχολής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας κ.Α.Κονιδάρης, ο Καθηγητής των ΤΕΙ κ.Ν.Πετράκης, ο κ.Α.Καραπέτσας, κ.Χ.Καραβαγγέλης, η Εκπρόσωπος της Αγγλικής Παροικίας κ.Donna Palimeri, ο Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής κ.Α.Παντελειός, ο Α/Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ.Γ.Τιμοθεάτος, η Μαέστρος της Φιλαρμονικής κ.Α.Μαρτσέλου, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. κ.Σ.Μοσχόπουλος, οι Ταξιδιωτικοί Πράκτορες κ.Εμ.Ζαμπέλης και κ.Σ.Κατσούρης, οι Επιχειρηματίες κ.Σταματελάτος, κ.Ν.Σκλαβούνος, κ.Ερ.Μπενετάτος, κ.Ε.Κουνάδης, κορυφαίοι Θεσμικοί Παράγοντες του Νησιού, Παράγοντες της Τουριστικής Βιομηχανίας του Νησιού, διακεκριμένοι Δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Την τιμή της υποδοχής των καλεσμένων είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, ενώ της Εκδηλώσεως Προήδρευσαν ο Α/Πρόεδρος κ.Γ.Στρίντζης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ.Σ.Γαλιατσάτος και ο νέος Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τουρισμού κ.Σ.Κορκός –Κουρής.

Την Εκδήλωση Χαιρέτισαν ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σ.Κουρής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ν.Ανουσάκης.

Ο κ.Κεκάτος, στην εισαγωγική ομιλία του, μεταφέροντας τον εγκάρδιο Χαιρετισμό του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση, έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό της Τουριστικής χρονιάς που πέρασε, υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νησιού στα Τουριστικά δρώμενα , με πρωτιές στις αφίξεις και τα Κρουαζιερόπλοια, και παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από τη συνεργασία, ως Επίτιμου Πολιτιστικού Πρέσβη του Νησιού, με το διάσημο Τενόρο κ.Andrea Bocelli στην οικία του στην Toskani και τη Συνεδριακή και Εικαστική Εκδήλωση του Νησιού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, υπό την εξόχως τιμητική Αιγίδα του Προέδρου του κ.Martin Schulz.

Ο κ.Στρίντζης, αφού επεσήμανε τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης της Παλικής, επικρότησε τη θετική συμβολή του τοπικού Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης, που παρεχωρήθη ευγενώς από τη Δημοτική Αρχή και λειτουργεί σε εθελοντική βάση από την κ.Βαλιάνου και τους Συνεργάτες της και ανέφερε ότι και για το 2014 , τα μηνύματα για τον Τουρισμό είναι θετικά.

Ο κ.Γαλιατσάτος ανεφέρθη στην αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διαχωρίζοντας την πάντοτε θετική ανταπόκριση του κ.Κουρή, επεσήμανε τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή και ζήτησε τη διαρκή επαγρύπνηση και τον έγκαιρο προγραμματισμό με δυναμική παρέμβαση στις διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και Εκδηλώσεις.

Ο κ.Κουρής επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία με τους Θεσμικούς Τουριστικούς Φορείς και με την Επιτροπή Τουρισμού και υπεραμύνθηκε του θετικού ρόλου της Περιφέρειας.

Ο κ.Ανουσάκης ανεφέρθη στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται για την τουριστική ανάπτυξη, όπου στο όνομα της μεμψιμοιρίας, της συχνά κακόπιστης και απαξιωτικής κριτικής από , ευτυχώς, περιορισμένη μερίδα του τύπου αλλά και από ελάχιστα μέλη της αντιπολίτευσης, δυσφημείται το Νησί για κακώς εννοούμενα πολιτικά οφέλη. Επίσης, τόνισε την άψογη διαχείριση των παραλιών από το Δημοτικό Σύμβουλο κ.Ν.Παπαδάτο αλλά και το θετικό ρόλο του κ.Κεκάτου και του κ.Γαλιατσάτου γενικότερα.

Επίσης, αποδόθηκαν τα εύσημα στο Λιμενάρχη κ.Γ.Καλιτσουνάκη για την άψογη διαχείριση των Κρουαζιεροπλοίων και στον Υ/Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ.Γ.Χωραίτη για το «αίσθημα ασφάλειας», που επηρεάζει πάντοτε θετικά τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Νησιού.

Στη συνέχεια ανεφέρθησαν οι πλούσιες δυνατότητες του Νησιού στην περαιτέρω ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ,όπως π.χ. Μαθητικού, Θρησκευτικού, Κυνηγητικού, Περιπατητικού, Αρχαιολογικού, Γαμήλιου, Αθλητικού κλπ.. και ανακοινώθηκε η Εκδήλωση παρουσίασης του Βιβλίου Πρακτικών του Συνεδρίου για τον Απόστολο Παύλο στην Κεφαλονιά , το οποίο θα τιμήσει με την εισήγησή του ο κ.Π.Ρασσιάς.

Το τυχερό Φλουρί «έπεσε» στη νεαρά κυρία Ελένη Δόριζα και εξαργυρώνεται με ένα δωρεάν αεροπορικό ταξίδι μετά επιστροφής από Κεφαλονιά – Ιταλία, ευγενική χορηγία του Ταξιδιωτικού Γραφείου Katsouris Travel.

Τέλος, ο κ.Κεκάτος εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του στους Αγίους Πατέρες, που ευλόγησαν την πίτα, σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση, στους Λειτουργούς των Μ.Μ.Ε., στους υπαλλήλους του Θεάτρου κ.Σ.Καμηλάτου και Γ,Μαυρογιάννη και φυσικά ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δύο Χορηγούς, κ.Ε.Κουνάδη (Premier Restaurant Patisserie Coffee – Argostoli) και κ.Σ,Κατσούρη (Katsouris Travel & Yachting Services – Kefalonia).

kekatoskekatos1kekatos2




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250