Δημοτικό Συμβούλιο : Επεισοδιακή η τελευταία συνεδρίαση με αποχωρήσεις και.. γαλλικά! (Εικόνες/Video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 12:14

Δημοτικό Συμβούλιο : Επεισοδιακή η τελευταία συνεδρίαση με αποχωρήσεις και.. γαλλικά! (Εικόνες/Video)

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, προπαραμονή πρωτοχρονιάς, αλλά δυστυχώς, το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν βοήθησε τουλάχιστον στην τελευταία συνεδρίαση του έτους να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Η θεματολογία της συνεδρίασης περιορίστηκε στην έγκριση των προϋπολογισμών για το 2014  του Γηροκομείου, του ΟΚΑΠ και της ΚΕΔΗΚΕ, των τριών δηλαδή νομικών προσώπων του Δήμου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης , η μείζονα αντιπολίτευση δια στόματος Μάρκου Κοτσιλίνη κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι οι σύμβουλοι ουδέποτε έλαβαν την εισήγηση του προϋπολογισμού για το Δημοτικό Γηροκομείο και λίγο αργότερα αποχώρησε.

Το ίδιο έπραξε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νέστορας Βεντούρας.

Τη Δημοτική Αρχή για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία όμως ξεκαθάρισε από την Αρχή ότι δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα μείνει για να αναδείξει τα κακώς κείμενα.

Απαντώντας ο Νίκος Ανουσάκης ισχυρίστηκε ότι οι εισηγήσεις υπήρχαν στο Γραφείο του Προέδρου και ότι όποιος ήθελε να ενημερωθεί θα μπορούσε να ανατρέξει εκεί, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για επαναστατική γυμναστική.

Καθ  όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην πλειοψηφία υπήρχε έντονος αναβρασμός καθώς κάποιοι από τους Συμβούλους είτε δεν παρίστατο στη συνεδρίαση είτε βρίσκονταν σε άλλους χώρους του… θεάτρου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψηφιστούν τα τρία κατεπείγοντα , σύμφωνα με το Δήμο, θέματα.

Ενδεικτικά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επίπληξε ουκ ο λίγες φορές τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας (!) για τη στάση τους ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος φάνηκε να «βγαίνει από τα ρούχα» του με … γαλλικά δια τηλεφώνου.

Τελικά και τα τρία θέματα ψηφίσθηκαν από τους συμβούλους της πλειοψηφίας , όμως αυτό που μένει είναι η χαώδης κατάσταση που επικρατεί, δυστυχώς, στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο δείχνει να βρίσκεται σε κόπωση..

Χρήστος Λαμπράκης

Ηχητικά αποσπάσματα :

https://youtu.be/TLrBALN76Yo




00 inkefalonia general ad 300X250