Απάντηση Μπεριάτου σε Θ. Γαλιατσάτο: "Σύμπλευση Αριστερού και Δεξιού λαϊκισμού στο Π.Σ. ενόψει Περιφερειακών εκλογών"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 09:39

Απάντηση Μπεριάτου σε Θ. Γαλιατσάτο: "Σύμπλευση Αριστερού και Δεξιού λαϊκισμού στο Π.Σ. ενόψει Περιφερειακών εκλογών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ - ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ Σύμπλευση  Αριστερού και Δεξιού λαϊκισμού στο Π.Σ. ενόψει  Περιφερειακών εκλογών Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν. κ. Θ. Γαλιατσάτος αγχωμένος, λόγω ίσως και των επικείμενων περιφερειακών εκλογών τον Μάη 2014, εξέδωσε στις 23-12-2013 ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται επικριτικά για την παράταξή μας, ισχυριζόμενος πως δήθεν αρνηθήκαμε να στηρίξουμε την έκδοση Ψηφίσματος για την απόσυρση του αντιλαϊκού νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Υπό το κράτος όμως του εκνευρισμού του, το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γαλιατσάτος αποκρύπτει την αλήθεια και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επιχειρώντας αναίτιες και ανεπιτυχείς επιθέσεις για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Τα γεγονότα, όπως προκύπτουν και από τα Πρακτικά της συνεδρίασης του Π.Σ. στις 21-12-2013, είναι αδιάψευστα και ακυρώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Γαλιατσάτου.

Συγκεκριμένα κατά την σχετική συζήτηση η παράταξή μας καλοπροαίρετα, σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας και στοχεύοντας στην ομοφωνία, πρότεινε την έκδοση Ψηφίσματος με τέσσερα σημεία:

1. Κανένα πρόστιμο για την καθυστέρηση οφειλών προς το Δημόσιο.
2. Παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Καμία φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
4. Σε περίπτωση δε που το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί να ζητηθεί η ανάκλησή των διατάξεων που αφορούν τα παραπάνω μέτρα.
Το σχέδιο Ψηφίσματος αυτό δεχτήκαμε να συμπληρωθεί και με την πρόβλεψη για την προστασία όλων των δανειοληπτών που έχουν κόκκινα δάνεια και αδυνατούν ή καθυστερούν να καταβάλλουν τις δόσεις, που προτάθηκε από άλλο μέλος του Π.Σ.


Κι ενώ το Συμβούλιο ήταν έτοιμο να εκδώσει ομόφωνο Ψήφισμα, αιφνίδια προτάθηκε να ζητηθεί συλλήβδην, γενικά και αφηρημένα, μόνον η ανάκληση ολόκληρου του νομοσχεδίου ! (χωρίς αναφορά στις επίμαχες διατάξεις).


Ο σύμβουλος της Παράταξής μας κ. Γιώργος Καρύδης παρατήρησε ότι αυτή η γενικότητα είναι δείγμα ανευθυνότητας και ισοπέδωσης, γιατί δεν γνωρίζουμε τι προβλέπουν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου και δεν αρμόζει σε συλλογικό όργανο με κύρος όπως το Π.Σ. Ι.Ν. να ζητεί πράγματα γενικόλογα για τα οποία μάλιστα δεν είναι ενήμερο. Αυτοί όμως που με λαϊκίστικη αριστερο-δεξιά ανευθυνότητα πρότειναν συλλήβδην την ανάκληση του νομοσχεδίου, δεν πτοήθηκαν ούτε με την επισήμανση του ενδεχόμενου να μην μπορέσει το Π.Σ. να εκδώσει καν Ψήφισμα λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης των απαιτούμενων ψήφων.
Έτσι, εξαιτίας της μικροκομματικής νοοτροπίας και του αδιέξοδου μαξιμαλισμού όσων επέμειναν αδιάλλακτα στη στάση τους, κανένα από τα δύο προτεινόμενα σχέδια ψηφίσματος δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 12 ψήφων με αποτέλεσμα το Π.Σ. να μην μπορέσει να εκδώσει Ψήφισμα για το συγκεκριμένο μείζονος σημασίας θέμα!!


Έτσι έχουν τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα κι αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια την οποία για μικροπαραταξιακά οφέλη παραλείπει να αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος.


Με την ευκαιρία κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν απολογούμαστε σε κανένα και δεν ζητάμε την άδεια κανενός για τις θέσεις και απόψεις που υποστηρίζουμε. Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι μοναδικό κριτήριο για την πολιτική μας συμπεριφορά είναι το συμφέρον του επτανησιακού λαού, το οποίο έχουμε κληθεί να υπηρετούμε.


Το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το οποίο πολλοί έχουν σημείο αναφοράς τους, σύμφωνα με την μόδα της εποχής, δεν μας εκφράζει γιατί απλούστατα δεν αρκεί.! Εμείς φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της μεταμνημονιακής εποχής που θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στα Ιόνια Νησιά και τους κατοίκους τους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250