Ευάγγελος Κεκάτος: «Η επαφή»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 12:15

Ευάγγελος Κεκάτος: «Η επαφή»

Ίσως δεν υπάρχει άλλη λέξη στο Ελληνικό λεξιλόγιο, τόσο «ζεστή», τόσο ουσιαστική, τόσο ρεαλιστική, που να δηλώνει με τρείς μόνο συλλαβές την δύναμη της επικοινωνίας, της σύναψης, των σχέσεων, όσο η λέξη «επαφή» . Πιθανόν η λέξη φιλοξενία να την ανταγωνίζεται, αλλά αυτή επιβαρύνεται με δύο συλλαβές παραπάνω, που στον γρήγορο και αποτελεσματικό κόσμο των επιχειρήσεων, του οποίου χαρακτηριστικό είναι η λιτή έκφραση με το πλούσιο περιεχόμενο σε σύντομο χρόνο, αυτό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία στην «οικονομία δυνάμεων».

Είναι όμως γεγονός ότι τόσο η «επαφή» όσο και η «φιλοξενία» έχουν ένα ιδιότυπο δίκτυο , συχνά συναισθηματικής, επικοινωνίας, που τις παντρεύει δια βίου, όταν και άμα συναντήσουν η μία την άλλη, σε αυτό που η επιστήμη καταγράφει ως «Κανονικές Συνθήκες».

Αυτή λοιπόν η ιδανική συνάντηση έγινε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013, ανήμερα του Αγίου Διονυσίου, Άγια Μέρα για το Νησί, στο γραφικό λιμάνι της όμορφης γειτόνισσας «Ζακύνθου», όπου με καμάρι το αρχοντικό Πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» στις 12.00, με τον χειμωνιάτικο ήλιο μεσούρανα να φωτίζει την «επαφή» του Πλοίου με την προβλήτα, «έδεσε» την ναυτική ιστορία των δύο νησιών ακόμα πιο «σφικτά».

«Φιόρο του Λεβάντε» την περιέγραψαν και την ομορφιά του «άνθους του πολιτισμού» επέλεξαν οι Ζακυνθινοί , με καντάδες, χαμόγελα υποδοχής και γνήσια επτανησιώτικη εγκαρδιότητα , για να υποδεχτούν τον εφοπλιστή κ.Διονύση Λυκούδη, τον Πλοίαρχο, τους Αξιωματικούς, το Πλήρωμα και τους καλεσμένους στο παρθενικό ταξίδι του «Νήσος Κεφαλονιά» στο Ομηρικό Τζάντε.

Με γιορτινή ατμόσφαιρα ντύθηκαν τα νέα γραφεία της εταιρείας στην παραλία, γιατί γιορτή είναι για το νησί κάθε νέα θαλάσσια διαδρομή, που θα ενισχύει την σύνδεση με την αντικρινή Κυλλήνη.

Νησί πολιτισμού, η Ζάκυνθος, μητέρα προσωπικοτήτων από τον χώρο των επιστημών, του εμπορίου και των τεχνών , αγκάλιασε το Πλοίο του «απέναντι» νησιού, σαν δικό της και ως ιδανική οικοδέσποινα, που χρόνια τώρα έχει τα Πλοία της στην Κεφαλονιά, καρτερούσε μισό αιώνα, από την εποχή της οικογένειας Τυπάλδου, να «φιλοξενήσει» ξανά «Κεφαλονήτικο σκαρί».

Προσέφερε συμβολικά την ήρεμη θάλασσα, τον υπέροχο καιρό και την Άγια Μέρα σαν «δώρα υποδοχής» σε μια νέα καραβίσια «επαφή», που είναι βέβαιο ότι θα γράψει ένα νέο ξεχωριστό κεφάλαιο στην πλούσια θαλασσινή ιστορία του νησιού.

Αυτή την ξεχωριστή μέρα, που εγκαινίασε την προσφορά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ζακύνθου, «άλλη μία δυνατότητα επιλογής» ταξιδιού, αποτελεί προσωπικό προνόμιο να πει κάποιος, που την έζησε από κοντά , «..ήμουν και εγώ , ..εκεί » !

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Κεφαλονιας, Πολιτισμού - Τουρισμού




00 inkefalonia general ad 300X250