Επιστολή Σ. Κουρή στον Υπουργό Ναυτιλίας με θέμα την επαναδρομολόγηση του πλοίου «Επτάνησος»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 14:26

Επιστολή Σ. Κουρή στον Υπουργό Ναυτιλίας με θέμα την επαναδρομολόγηση του πλοίου «Επτάνησος»

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κο Μ. Βαρβιτσιώτη, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Με την επιστολή αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος 2932/2001, να επανέλθει η γραμμή Ιθάκη-Σάμη – Πάτρα, να απορριφθεί η αίτηση αποδρομολόγησης του πλοίου « Επτάνησος» και να αποδοθούν οι ευθύνες και οι κυρώσεις όπου αναλογούν. Ακολουθεί η επιστολή: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με εξαιρετική αγωνία, ως αποδέκτες και εκφραστές της απαίτησης του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας αναμέναμε εντός των προσεχών ημερών την δρομολόγηση του πλοίου«ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ» στην γραμμή Ιθάκη -Σάμη –Πάτρα.

Με γνώμονα τα δεδομένα και τις ιδιάζουσες συνθήκες της περιοχής μας αλλά και το γενικό αίτημα των συμπολιτών μας, η άμεση διασύνδεση της Ιθάκης και της Βορείου Κεφαλονιάς με την Πάτρα, χαρακτηρίζεται ζωτική για τα νησιά μας και η λειτουργία της γραμμής αυτής, που χρονολογείται από την δεκαετία του 60 απολύτως επιβεβλημένη .

Αιφνιδίως, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρία ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ η οποία ζήτησε και τυπικά ανέλαβε από 1 Νοεμβρίου 2013 το δρομολόγιο ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ αιτήθηκε της απόδρομολόγησης του πλοίου της και της αποχώρησής της από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή. Όπως είναι γνωστό η εντεταλμένη δρομολόγηση του συγκεκριμένου δεν έλαβε χώρα, εξ αρχής και έως της παρούσης καθώς η εταιρεία, με αφορμή την προγραμματισμένη ετήσια επιθεώρηση του πλοίου της δεν εξετέλεσε τα δρομολόγια επί διμήνου.

Θεωρούμε, ότι η πρόσφατη στάση της εταιρείας αντίκειται στις ηθικές και επαγγελματικές τις δεσμεύσεις, επιφέρει πολλαπλές και αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ακτοπλοΐα των νησιών μας, πλήττοντας σοβαρά την οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας και κυρίως πλήττει σοβαρά τους κατοίκους μας που διεκδικούν το δικαίωμα αξιοπρεπούς δια θαλάσσης πρόσβασης στα αστικά κέντρα.

Ειδικά το τελευταίο ζήτημα οφείλει να ληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς -και με δεδομένη την εξαιρετικά δυσχερή περίοδο που διανύει η χώρα μας-επηρεάζει σημαντικά, την διεκπεραίωση υποθέσεων που πλέον δεν τυγχάνουν τοπικής διαχείρισης αλλά κυρίως την επιβίωση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, στηριζόμενοι στην ευσυνειδησία σας και στο υψηλό χρέος σας απέναντι στους πολίτες, προβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου, να εφαρμοστεί ο νόμος 2932/2001 καθώς και τη τροποποίηση του με Ν. 4150/2013, να επανέλθει η γραμμή Ιθάκη-Σάμη – Πάτρα να απορριφθεί η αίτηση αποδρομολόγησης του πλοίου « Επτάνησος» και να αποδοθούν οι ευθύνες και οι κυρώσεις όπου αναλογούν.»

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ