Δημοτικό Συμβούλιο στη Σάμη : Υπνωτιστής ο Δήμαρχος, άλυτα τα προβλήματα (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 08:49

Δημοτικό Συμβούλιο στη Σάμη : Υπνωτιστής ο Δήμαρχος, άλυτα τα προβλήματα (VIDEO)

Στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Σάμης συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο , μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αλλά και απαίτηση  της τοπικής κοινωνίας καθώς τα προβλήματα της περιοχής έχουν γιγαντωθεί και η Δημοτική Αρχή δείχνει ανήμπορη  να βρει λύση ακόμη και στα ευκολότερα.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση αίσθηση προκάλεσε η εξαιρετικά μειωμένη αντιπροσώπευση των μελών της πλειοψηφίας Παρίση  , σαν για κάποιο λόγο να επιδιώκονταν  να μην υπάρχει απαρτία , πράγμα που τελικά απεφεύχθη λόγω της ενισχυμένης παρουσίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν από την παράταξη Παρίση η Αθηνά Αυγουστάτου, ο Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, ο Σπύρος Κουνάδης, ο Νίκος Ανουσάκης ο Γεράσιμος Αποστολάτος,  ο Βασίλης Καμπίτσης,  ο Γεράσιμος Βαγιωνίτης, ο Παναγής Ρασσιάς Και ο Σπυρονικόλας Σολωμός,  ενώ με μεγάλη καθυστέρηση εμφανίσθηκαν ο Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Σάββας Σαββαόγλου.

Από την Αντιπολίτευση παρόντες ήταν ο Μάρκος Κοτσιλίνης, ο Σπύρος Παπαδάτος, ο Διονύσης Αραβαντινός, η Κατερίνα Κουταλά, ο Σπύρος Σαμούρης, ο Βίκτωρας Ρουχωτάς,  από την μείζονα αντιπολίτευση , ο συνδυασμός  «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» με  τον επικεφαλής της παράταξης Θεόφιλο Μιχαλάτο και το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Θωμά. Επίσης και οι τρείς σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, Σταύρος Γρηγορόπουλος και Γιάννης Κουρούκλης.

Στη συνεδρίαση επίσης παρέστη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Μαντζουράτος.

Στην ουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, η χθεσινή συνεδρίαση για άλλη μια φορά κατέδειξε την ανεπάρκεια τη Δημοτικής Αρχής η οποία , στο στάδιο της παρακμής  πλέον, δείχνει αδύναμη όχι μόνο στο να δώσει λύσεις αλλά δεν μπορεί ούτε καν να εκφράσει στοιχειώδες όραμα.

Απαθής απέναντι στις εξελίξεις και τα σοβαρά προβλήματα της Σάμης περιορίστηκε σε επικοινωνιακές κραυγές άνευ ουσίας.

Συρόμενη στη συνεδρίαση της Σάμης και εγκλωβισμένη στις ειλημμένες αποφάσεις της να μην προβλεφθεί τίποτα το αξιόλογο για την περιοχή στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα , επέλεξε το δρόμο της υποβάθμισής μιας περιοχής όπου αποτελεί κυρίαρχο αιμοδότη ολόκληρου του νησιού λόγω του φυσικού της πλούτου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μίλησαν Πρόεδροι τοπικών συμβουλίων της περιοχής καθώς και απλός κόσμος για τα προβλήματα της περιοχής.

Στις επιμέρους τοποθετήσεις , αίσθηση προκάλεσε η κραυγή αγωνίας του Γιώργου Καβαλιεράτου, ο οποίος περιγράφοντας τα προβλήματα της Σάμη  και τη στάση της Δημοτικής Αρχής  μίλησε για ένα δήμαρχο υπνωτιστή!

Λάβρος για άλλη μια φορά εναντίον της Δημοτικής Αρχής ο Θεόφιλος Μιχαλάτος. «Δεν έχει να προσφέρει τίποτε στη Σάμη αυτή η συνεδρίαση, Καμία υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής δεν υλοποιήθηκε » τόνισε.

Στην τοποθέτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγής Ρασσιάς με.. « γενναιότητα»  μίλησε για τη συνέχιση ύπαρξης ενός ενιαίου Δήμου ενώ σε απαράδεκτο τόνο κινήθηκε η τοποθέτηση του Βασίλη Καμπίτση, όπου εξέφρασε τους.. φόβους στο ενδεχόμενο ξολοδαρμών των εκπροσώπων του Δήμου!

Δείτε στο παρακάτω VIDEO αποσπάσματα, ενώ δείτε από εδώ ολόκληρη τη συνεδρίαση

https://www.youtube.com/watch?v=QctX2yks4aU&feature=share&list=UUGoLz2qLh7uiP233_igcCtA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250