Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην Ετήσια Εκδήλωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Καναδά «Αίνος»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 14:52

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην Ετήσια Εκδήλωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Καναδά «Αίνος»

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή στις Εκδηλώσεις της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Καναδά «Αίνος», στο Montreal στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ.Α.Αγγούριας και ο Γραμματέας κ.Δ.Ρασσιάς υποδέχτηκαν τον κ.Κεκάτο, με τον οποίον και αντάλλαξαν συμβολικά δώρα καλωσορίζοντάς τον, με εκπροσώπους της Ομογένειας στο Κτίριο της Αδελφότητας.

Την επόμενη ο κ.Κεκάτος συνοδευόμενος από τον κ.Αγγούρια επισκέφθηκε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό CFMB 1280 AM Radio Montreal, όπου συμμετείχε συμβολικά στον Ερανικό Μαραθώνιο Αγάπης και έδωσε συνέντευξη στο Διευθυντή Ελληνικών Προγραμμάτων κ.Μ. Τελίδη, με θέμα τη σχέση και τις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Κεφαλονιάς με την Ομογένεια του Καναδά.


Στο Σταθμό υπήρξαν επίσης συναντήσεις με διάφορους Παράγοντες της Ομογένειας, μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Montreal κ.Ν.Παγώνη, τον Επικεφαλής της American Hellenic Educational Progressive Association κ.Δ.Γιαντσούλη και τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας κ.Δ.Μανωλάκο.
Το απόγευμα, σε μία εντυπωσιακά οργανωμένη Εκδήλωση, που διεξήχθη στο Palace Reception Hall και ήταν αφιερωμένη σε όλους όσους επί εξηνταένα έτη δημιουργούν την πολύτιμη για την Ομογένεια Αδελφότητα, σύσσωμη η Κεφαλονίτικη παροικία είχε την ευκαιρία, μεταξύ των άλλων, να απολαύσει και τα σπουδαία Χορευτικά συγκροτήματα, όλων των ηλικιών, του Συλλόγου, που διατηρούν με επιμέλεια και σεβασμό την παράδοση.


Στην Εκδήλωση, την οποίαν τίμησαν με τις παρουσίες των ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» κ.Ι.Χιόνης, η εκπρόσωπος των Κεφαλλήνων της Νέας Υόρκης κ.Μ.Χριστοφοράτου και η κ.Mary Deros, Μέλος της Τοπικής Κυβέρνησης, ο κ.Κεκάτος μετέφερε τον εγκάρδιο Χαιρετισμό του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και μίλησε για τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμών της 2ης και 3ης γενιάς Ομογενών με την Κεφαλονιά.


Επίσης αναφέρθηκε η διεύρυνση των εκδηλώσεων στην Κεφαλονιά της «Ημέρας του Απόδημου» σε «Εβδομάδα του Απόδημου», ως ένας μικρός συμβολικός τρόπος για να δείξει η Δημοτική Αρχή το σεβασμό της προς την Ομογένεια, με την οποίαν επιθυμεί διαρκή και στενή επαφή.


Την Κυριακή, ο κ.Κεκάτος συμμετείχε στον Εκκλησιασμό στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέσθηκε και το ετήσιο Μνημόσυνο του συμπατριώτη μας Άγγελου Γιαννάκη και ακολούθως υπήρξε συνάντηση – Εργασίας με τα Μέλη της Αδελφότητας, όπου μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο διευκρινίσθηκαν διάφορα ζητήματα συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ομογένεια του Montreal.


Στη συνέχεια υπήρξε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ.Χιόνη για την προετοιμασία της «Εβδομάδας του Απόδημου» τον Αύγουστο του 2014 στην Κεφαλονιά.


Τη Δευτέρα, έγινε επίσκεψη και ξενάγηση από τον Πρόεδρο κ.Ν.Παγώνη και το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.Χ.Αδαμόπουλο στις Σχολικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Κοινότητας, στην ευθύνη της οποίας είναι δύο τρίγλωσσα ημερήσια Δημοτικά Σχολεία (Σωκράτης και Δημοσθένης) σε έξι Παραρτήματα, 3 Σχολεία Ελληνικής Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (Αριστοτέλης, Πλάτων-Όμηρος και Άγιος Νικόλαος) σε 4 Παραρτήματα, 6 Εκκλησίες, 6 Παιδικοί Σταθμοί, 6 Αθλητικά Κέντρα, 2 Τμήματα Νεολαίας, Τμήματα Προσκόπων και Οδηγών και Τμήματα Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Montreal, Laval και South Shore.


Στη Σύσκεψη που ακολούθησε, δρομολογήθηκε η συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Montreal, σε εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο.


Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ.Απόστολο Αγγούρια, αλλά και σε όλα τα Μέλη της Αδελφότητας, για την ευγένεια της Πρόσκλησης και την άριστη συνεργασία με τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στον Καναδά και επιβεβαιώνει προς όλη την Ομογένεια την επιθυμία του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση και των συνεργατών του για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των Συλλόγων του εξωτερικού με την Κεφαλονιά.

montreal1montreal2




00 inkefalonia general ad 300X250