Λαϊκή Συνέλευση Αγίας Ευφημίας: «Θέλουμε Δήμο στην περιφέρειά μας» - Μπερδεμένη η Δημοτική Αρχή που είναι υπέρ του ενός δήμου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 18:33

Λαϊκή Συνέλευση Αγίας Ευφημίας: «Θέλουμε Δήμο στην περιφέρειά μας» - Μπερδεμένη η Δημοτική Αρχή που είναι υπέρ του ενός δήμου

Δεν έπεφτε " καρφίτσα" στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αγία Ευφημία χθες το απόγευμα από τον κόσμο που είχε μαζευτεί για να συμμετάσχει στη Λαϊκή Συνέλευση της περιοχής, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους δήμους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο κόσμος πραγματικά ήταν πάρα πολύς και του δόθηκε η ευκαιρία να πει την άποψή του σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στο νησί με το ενδεχόμενο «σπάσιμό» του Δήμου.

Υπέρ του ενός δήμο δήμαρχος και Ν. Ανουσάκης

Αυτό που φάνηκε πάντως, από την τρίωρη συζήτηση που ακολούθησε, είναι πως η δημοτική Αρχή εξακολουθεί να παραμένει ...μπερδεμένη για το τι ακριβώς επιθυμεί, γιατί ενώ το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε πρόσφατα πως το καλύτερο για το νησί θα είναι το «σπάσιμό» του σε 4 δήμους, χθες τόσο ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει ο δήμος Κεφαλονιάς να παραμείνει ένας και αδιαίρετος.

Και ακούστηκαν πολλά κατά τη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση της Αγίας Ευφημίας. Άλλωστε παραβρέθηκαν και πολλοί αιρετοί που πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν. Το παρών έδωσαν λοιπόν, η βουλευτής Κεφαλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Γεράσιμος Βαγιωνίτης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Κοκκόσης, Κατερίνα Κουταλά, Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος, Κυριάκος Σταμούλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης και οι σύμβουλοι αυτής Γιάννης Κουρούκλης και Σταύρος Γρηγορόπουλος.

Στο πάνελ για την εισήγηση και τον συντονισμό της συζήτησης βρέθηκαν η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Ευφημίας κα Σωτηρούλα Μουστάκη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακριωτίκων κ. Διονύσης Αλυσανδράτος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διβαράτων κ. Χρήστος Τζαννάτος.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης δήλωσε: «Η κάνουμε 4 δήμους ή δεν κάνουμε τίποτα. Κατά 90% όμως δεν θα γίνει τίποτα» και συνεχίζοντας άφησε αιχμές λέγοντας πως κάποιοι το προωθούν το θέμα γιατί θέλουν καρέκλες: «Σήμερα δεν είναι κανένας εδώ μέσα από αυτούς που θέλουν καρέκλες».

Τα παράπονά του προς την Δημοτική Αρχή εξέφρασε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασσου κ. Παπασπυράτος: «Τρία χρόνια τώρα δεν έχει έρθει να με βρει κανένας από τη δημοτική αρχή για να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε ένα διαλυμένο σχολείο και ένα διαλυμένο τουριστικό περίπτερο. Δυστυχώς ο δήμος δεν προσπαθεί να κρατήσει τον κόσμο στην Κεφαλονιά».

«Δήμαρχε, μόνο σε πανηγύρια σε βλέπουμε»

Ο πρώην δήμαρχος Πυλάρου κ. Γεράσιμος Αλυσανδράτος ξαφνιάστηκε από την παρουσία του Δημάρχου στηξ συνέλευση και δήλωσε με χιούμορ: «Δήμαρχε σε Λαϊκή συνέλευση δεν σε έχουμε ξαναδεί. Μόνο σε πανηγύρια σε βλέπουμε!».

Σ. Κουρής: «Να στηρίξουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι να χωριστεί η Κεφαλονιά σε τέσσερις δήμους και αυτόν θα ακολουθήσουμε» ήταν η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή.

«Έκρηξη» Μάρκου για τις υπόνοιες προς το πρόσωπό του

Όταν πήρε το λόγο ο Μάρκος Κοτσιλίνης, εξέφρασε την ενόχλησή του για ο,τι ακούγεται γύρω από το όνομά του. Μάλιστα σε έντονο τόνο είπε: «Δεν ανέχομαι να με κατηγορούν για διαφθορά. «Παπαγαλάκια» και αποβράσματα μιλάνε δεξιά και αριστερά και με κατηγορούν ότι θα πάω φυλακή. Όποιος είναι και έχει κάτι να μου πει, να έρθει και να μου το πει κατάματα, αλλιώς είναι ένας συκοφάντης. Εμένα ο δρόμος μου είναι η αλήθεια».

Ο κ. Κοτσιλίνης και εν συνεχεία πρότεινε να «σπάσει» ο δήμος Κεφαλονιάς σε 4 δήμους, γιατί «έτσι όπως είναι ένα δήμος το μοντέλο αυτό δεν περπατάει».

Θεόφιλος: «Απαιτώ από την δημοτική αρχή να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως: «Χαίρομαι που απόψε έχει πολύ κόσμο γιατί μόνο με τη συμμετοχή θα έχουμε αποτελέσματα στον αγώνα που κάνουμε» εν συνεχεία αναφερόμενος στον κ. Κοτσιλίνη τόνισε: «Πάντα ήμουν πολιτικός αντίπαλος με τον κ. Κοτσιλίνη, αλλά κανείς δεν αμφιβάλει για την τιμιότητά του». Καταλήγοντας ο κ. Μιχαλάτος τόνισε: «Θέλω και απαιτώ από τη δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τέσσερις δήμους και να γίνει δήμος επαρχίας Σάμης όπως θέλουν και οι κάτοικοι».

Στην κουβέντα πάνω, πάντως ο δήμαρχος είχε και νέα λεκτική σύγκρουση με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Ο Σπύρος Σαμούρης τόνισε πως: «Εγώ ήμουν και θα είμαι υπέρ του ενός δήμου, ωστόσο αφού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε υπέρ τεσσάρων δήμων αυτό πρέπει να στηρίξουμε».

Κ. Κουταλά: «Να απέχουμε από τις εκλογές αν επιμείνουν να πάμε στο Ληξούρι»

Την πρόταση για αποχή από τις εκλογές έριξε στο τραπέζι η κα Κατερίνα Κουταλά, σε περίπτωση που η περιοχή δεν αποκτήσει δικό της δήμο και πάει σε δήμο με έδρα τον Πόρο ή το Ληξούρι. «Αν επιμείνουν να πάμε στο Ληξούρι προτείνω να απέχουμε και από τις δημοτικές και από τις εθνικές εκλογές».

Οι θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέβασε δική της πρόταση, ήταν πως το χωροταξικό δεν είναι το πρόβλημα στον Καλλικράτη, αλλά γενικότερα η σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση.
Ενδιαφέρουσες απόψεις ακούστηκαν και από τους κατοίκους που εξέφρασαν την άποψη να υπάρξει δήμος στην περιφέρεια Σάμης.

Εν τέλει και κατά πλειοψηφία πέρασε να συνταχθεί πρόταση προς την Κυβέρνηση για δημιουργία δήμου στην Σάμη που θα περιλαμβάνει μέσα τις περιοχές της Ερίσσου και της Πυλάρου.

Στο ξεκίνημα της συνέλευσης συζητήθηκε και το θέμα του κλεισίματος του Ταχυδρομείου της Αγίας Ευφημίας με τον Δήμαρχο να τονίζει πως: «Υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα δεν το λύσαμε, όμως το «παγώσαμε» και έστω και προσωρινά μένει το ταχυδρομείο στην περιοχή». Εν συνεχεία πέρασε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που είχε ακουστεί και στο δημοτικό συμβούλιο της Κεφαλονιάς.

Ακούστε παρακάτω σε ηχητικό την Λαϊκή Συνέλευση. Δείτε από εδώ ολόκληρο το VIDEO.

 

DSC 0373DSC 0375DSC 0376DSC 0378DSC 0380DSC 0381DSC 0382DSC 0383DSC 0385DSC 0389DSC 0392DSC 0394DSC 0396DSC 0398DSC 0400DSC 0401DSC 0402DSC 0403DSC 0406DSC 0410DSC 0411DSC 0412DSC 0417DSC 0418DSC 0420DSC 0421DSC 0424DSC 0425DSC 0427DSC 0431DSC 0432DSC 0433DSC 0435DSC 0438




00 inkefalonia general ad 300X250