Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου: «Να μπει επιτέλους φρένο σε αυτόν τον παραλογισμό!»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 10:50

Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου: «Να μπει επιτέλους φρένο σε αυτόν τον παραλογισμό!»

  Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας σχετικά με την αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος και την διαφαινόμενη υποβάθμιση ή κατάργηση του Λιμεναρχείου στο Ληξούρι πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας στο Ληξούρι.   Από την συνεδρίαση αυτή σας επισυνάπτω το ακόλουθο Δελτίο Τύπου το οποίο εκφράζει την αντίθεσή μας αλλά και την προτροπή προς όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου για συντονισμό ενεργειών και δράση για την αποτροπή αυτής αλλά και ενδεχόμενων  αντίστοιχων παρόμοιων αποφάσεων στο μέλλον.   Με εκτίμηση, Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης     Παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξεδόθη   "Είναι πολύ γνωστή σε όλους η φράση «εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή». Και αισθανόμαστε πραγματική θυμηδία αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, για το Ληξούρι η συγκεκριμένη φράση θα έπρεπε να διατυπώνεται «εκεί που ανοίγει ένα ενυδρείο κλείνει ένα λιμεναρχείο...». Φυσικά ακόμη και με την πιο χιουμοριστική διάθεση κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί, να αιτιολογήσει, να «χωνέψει» την διαφαινόμενη πρόθεση για υποβάθμιση ή και κλείσιμο του Λιμεναρχείου στο Ληξούρι. Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να αναλύσουμε και να επιχειρηματολογήσουμε για την σημασία και την χρησιμότητα του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι. Είναι εντελώς ανόητο και παράλογο να χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς για την αυτονόητη παρουσία των σωμάτων ασφαλείας στην περιοχή.

Και μολονότι καταντάει μονότονο έως και γραφικό τα τελευταία δύο χρόνια να διατυπώνουμε με δελτίο τύπου την αντίδρασή μας σε κάθε νέο κλείσιμο υπηρεσίας, χωρίς φυσικά τις περισσότερες φορές να έχουμε την δύναμη να την αποτρέψουμε, με την ανακοίνωση αυτή δεν θέλουμε απλά να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του Λιμενικού σταθμού Ληξουρίου. Θέλουμε να καλέσουμε τους πάντες και κυρίως τους θεσμικούς φορείς του τόπου να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να μπει ένα φρένο σε αυτόν τον παραλογισμό που βιώνουμε. Καλούμε την κ. Βουλευτή, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς να δράσουν συντονισμένα προκειμένου να σταματήσει ο παραλογισμός. Η κοινωνία του Ληξουριού δεν ανέχεται άλλο αυτόν τον τραγέλαφο, δεν μπορεί να βλέπει να σβήνεται ουσιαστικά από τον χάρτη. Αυτή η κατηφόρα πρέπει να σταματήσει!

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου είναι στην διάθεση όλων των προαναφερόμενων θεσμικών φορέων του τόπου, προκειμένου να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στον συντονισμό των ενεργειών και στις όποιες πρωτοβουλίες.

Για το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου

Ο Πρόεδρος
Αραβαντινός-Ζαφείρης Νίκος

Τα μέλη
Βουτσινά Βιολέτα
Μαρκέτος Δημήτριος
Τσίκλης Κωνσταντίνος


Ετικέτες: