Θ. Γαλιατσάτος: "Η Ιθάκη στο έλεος των εφοπλιστικών συμφερόντων και της ανικανότητας των αρμοδίων!"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 07:42

Θ. Γαλιατσάτος: "Η Ιθάκη στο έλεος των εφοπλιστικών συμφερόντων και της ανικανότητας των αρμοδίων!"

Η παρούσα αρνητική εξέλιξη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Κεφαλονιά και την Πάτρα, «δρομολογείτο» μήνες πρίν. Με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν η ΑΝ.Α.Σ.Α μαζί με άλλες δυνάμεις στο ΠΣ Ιονίων προκάλεσε απόφαση-ψήφισμα που μεταξύ άλλων ζητούσε να διατηρηθούν τα μέχρι πρότινος δρομολόγια και καλούσε τον περιφερειάρχη να παρέμβει στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό. Για μια ακόμη φορά ο υπουργός έδειξε ότι τα αυτιά του ακούν μόνο τα λόγια των εφοπλιστών.

Για μια ακόμη φορά ο περιφερειάρχης έδειξε ότι δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και τον υπουργό προς χάριν των πολιτών του Ιονίου.

Κι έτσι οι Θιακοί πάνε στο Αργοστόλι μέσω.. Πόρου, στην Αθήνα μέσω Λεχαινών και στην Ιθάκη μέσω Αγρινίου!

Η κατάσταση αυτή είναι μια μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ και η ΑΝ.Α.Σ.Α την καταλογίζει ευθέως στην φιλοεφοπλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και στην απαθή στάση και πρακτική ουραγού του περιφερειάρχη Ιονίων.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α συμπαραστέκεται στους Θιακούς και τις Θιακές που ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται αντιμετωπιζόμενοι σαν πολίτες δεύτερης διαλογής, και απαιτεί ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση για την αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής βλάβης που υφίσταται το νησί.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α προτείνει:

1. να υποχρεωθεί ο νέος ανάδοχος της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα να δρομολογήσει άλλο πλοίο μέχρι την ετοιμασία του Επτάνησος

2. να τροποποιηθούν τα δρομολόγια της γραμμής Σάμη-Ιθάκη-Αστακός ώστε να εξυπηρετείται η άμεση πρόσβαση στην Κεφαλονιά.

3. να δρομολογηθεί λεωφορειακή γραμμή ,έστω προσωρινά, Αθήνα-Ιθάκη μέσω Αστακού.

Όλοι οι παράγοντες της υπόθεσης, υπουργείο, εφοπλιστές, δήμαρχος Ιθάκης, περιφερειάρχης Ιονίων και ΚΤΕΛ είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό της Ιθάκης και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

1212

Αργοστόλι, 03/11/2013 Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α