Καυστική κρτιική στον Ηλία Μπεριάτο - «Εμείς δεν ήμαστε ΝΔ και ούτε πρόκειται να γίνουμε»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 19:38

Καυστική κρτιική στον Ηλία Μπεριάτο - «Εμείς δεν ήμαστε ΝΔ και ούτε πρόκειται να γίνουμε»

Κύριε Μπεριάτε, Αισθανόμεθα την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τη θλίψη μας για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθείτε, εσείς και ορισμένοι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όλον αυτό τον καιρό σιωπήσαμε καρτερικά. Όμως συνεχώς ανατρέπονται επί το χείριστο οι προοπτικές του συνδυασμού μας, καθώς αδυνατείτε να αρθρώσετε τον παραμικρό αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στη συντηρητική παράταξη του περιφερειάρχη κ. Σπύρου.

Τρανταχτό παράδειγμα των ισχυρισμών μας, το τελευταίο δελτίο τύπου του συνδυασμού μας, όπου η πιο γόνιμη πρόταση που μπορέσατε να αρθρώσετε ήταν αυτή περί κατάθεσης μηνύσεως και αγωγής στην Κυβέρνηση η οποία επιμένει να μην διαθέτει τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους στην Περιφέρειά μας. Προσδιορίστε μας όμως κ. Μπεριάτε, πότε θα εκδικαστεί αυτή η αγωγή; Σε 5 χρόνια; Σε 10 χρόνια; Και πού θα βρίσκεται η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών μέχρι τότε; Μπορεί να ονομαστεί αντιπολίτευση η ανωτέρω τακτική;

Δυστυχώς διαβλέπουμε μια εξόφθαλμη προσπάθεια ταύτισης και συμπόρευσης με το συντηρητικό συνδυασμό του κ. Σπύρου, το συνδυασμό της ΝΔ. Ακόμη παραπέρα, κατ' ουσίαν, δεν ασκείτε καμία κριτική, αλλά υιοθετείτε μια στάση υποτέλειας απέναντι στην παράταξη της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Υπάρχουν εξηγήσεις για αυτό; Προσδοκάτε κάτι από αυτή τη στρατηγική; Ρωτήσατε τη βάση του συνδυασμού για αυτή τη μετάλλαξη; Από τι κίνητρα εκπορεύονται αυτές οι συμπεριφορές;

Πάντοτε είχαμε την άποψη ότι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι πρέπει να διαμένουν ως μόνιμη κατοικία στα νησιά μας και όχι κάπου αλλού μακριά, για να είναι δυνατόν να ελέγχονται με ευχέρεια από την κοινωνία και από τις παρατάξεις τους. Δεν συμφωνούμε με τη λογική της εξ αποστάσεως διακυβέρνησης. Η φυσική γειτνίαση προσφέρει υπαρκτές απαντήσεις και στον ευαίσθητο τομέα του ελέγχου και της διαπίστωσης τυχόν ωφελημάτων από στάσεις και συμπεριφορές.

Εμείς δεν ήμαστε ΝΔ και ούτε πρόκειται να γίνουμε κ. Μπεριάτε. Έξι μήνες έμειναν. Προσπαθήστε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, απεγκλωβιστείτε από την ιδέα συνεργασίας με τη ΝΔ διότι η βάση δεν θα το επιτρέψει. Προτιμούμε να γίνουμε «τσόντα» του ΣΥΡΙΖΑ παρά να συνεργαστούμε με τη ΝΔ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250