Δέσμευση Κουρή για άμεση λύση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 22:07

Δέσμευση Κουρή για άμεση λύση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στην Ιθάκη

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων – Μεταφορές μαθητών

 

 

 

  Σε προ ημερησίας διάταξης θέμα μεταβλήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Σάββατο 2 Νοεμβρίου), η επερώτηση του κ. Γιώργου Καρύδη, Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», που αφορούσε προβλήματα σε μεταφορές μαθητών συγκεκριμένων περιοχών της Κέρκυρας.

Η απόφαση

  Μετά από διαλογική συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Α. Να λυθεί άμεσα – εντός της προσεχούς εβδομάδας – και με ευθύνη του Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών Άνω και Κάτω Παυλιάνας και Βουνιατάδων προς Αϊ – Μαθιά.

Β. Να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν όλες οι παράμετροι.

  Σημειώνεται ότι η παράταξη «Επτανησιακή Αναγέννηση» ψήφισε την απόφαση με τη δήλωση του επικεφαλής της, Γ. καλούδη, για επαναφορά της αρμοδιότητας της μεταφοράς μαθητών στους δήμους.

  Επίσης, ο κ. Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, δεσμεύτηκε να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στην Ιθάκη.

Η επερώτηση του Γ. Καρύδη

 

  Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της θλιβερής εικόνας μικροί μαθητές των περιοχών Άνω και Κάτω Παυλιάνας και Βουνιατάδων να στοιβάζονται σε ανοιχτές καρότσες αγροτικών οχημάτων, προκειμένου να μεταβούν στο σχολικό Κέντρο Αγίου Ματθαίου, εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης

λεωφορείου που θα πραγματοποιεί τη μεταφορά τους.

  Επειδή εκτός από τη μεγάλη ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους, υπάρχει και ζήτημα ασφάλειας των μικρών μαθητών.

  Επειδή το φαινόμενο αυτό μας εκθέτει ως κοινωνία και ως θεσμό και συνεπώς υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη επίλυσής του.

ΕΠ Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε

1.Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος ;

2. Έχετε διερευνήσει εναλλακτικό τρόπο κάλυψης της μικρής οικονομικής διαφοράς που υπάρχει με τους λεωφορειούχους ώστε να ξεκινήσει η πραγματοποίηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών;

3. Πότε χρονικά υπολογίζετε να έχει επιλυθεί το πρόβλημα ώστε να σταματήσει η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους;