«Αδιάβαστος» ο Δήμαρχος στη συνάντηση των Ρισιάνων για το Χάρακα (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 15:17

«Αδιάβαστος» ο Δήμαρχος στη συνάντηση των Ρισιάνων για το Χάρακα (VIDEO)

Συνάντηση για το πολυσυζητημένο έργο αποκατάστασης στο Χάρακα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Αντυπάτων οι κάτοικοι της Ερίσου.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και θα προκαλέσει αποκοπή της Ερίσου από το Αργοστόλι.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και οι επικεφαλείς όλων των Δημοτικών παρατάξεων, κύριοι Μάρκος Κοτσιλίνης, Θεόφιλος Μιχαλάτος και Νίκος Γκισγκίνης.

Το παρών επίσης έδωσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Κατερίνα Κουταλά και κ. Σταύρος Γρηγορόπουλος , όπως επίσης και Πρόεδροι Τ.Κ. της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής δεν παρευρέθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Στην ουσία της συνάντησης τώρα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εικόνα του Δημάρχου ο οποίος αν και δεν είναι τυπικά υπεύθυνος για το έργο (βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας) εμφανίσθηκε να έχει παντελή έλλειψη ενημέρωσης για ουσιώδη στοιχεία της κατασκευής , όπως ο χρόνος ολοκλήρωσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.α. για ένα έργο που θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Ενδεικτικό της όλης παρουσίας του Δημάρχου η σουρεαλιστική σκηνή ο Αλέξανδρος Παρίσης να καλεί στο τηλέφωνο τον υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας –η οποία επίσης ήταν παντελώς απούσα από τη συνάντηση- ώστε να ενημερωθεί για την πορεία κατασκευής του έργου (!)

 Οι κάτοικοι της περιοχής, παίρνοντας τον λόγο εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με την επικοινωνία της Ερίσου με την πρωτεύουσα του νησιού, και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών αλλά και δύσκολων καιρικών συνθηκών ενώ δεν έκρυψαν το  φόβο τους μήπως υπάρξουν σοβαρές τουριστικές επιπτώσεις λόγω των έργων κατασκευής.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε καμία λύση στο πρόβλημα ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε με δική του πρωτοβουλία να υπάρξει επανάληψη της, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας.

Δείτε στο VIDEO που ακολουθεί τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, τις παρεμβάσεις του κ. Μιχαλάτου , του κ. Γκισκίνη και του κ. Κοτσιλίνη, όπως επίσης και πολιτών της περιοχής

https://youtu.be/8cepbJgH5cc




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250