Σωτήρης Κουρής: «Έλεος κύριε Φόρτε!»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 17:51

Σωτήρης Κουρής: «Έλεος κύριε Φόρτε!»

Ο κ. Γεράσιμος Φόρτες, δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να υπονομεύσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να ακυρώσει κάθε προσπάθεια που γίνεται σε τόσο δύσκολους καιρούς. Έτσι, βρήκε την ευκαιρία μετά την αναχώρηση του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπυρίδων, από την Κεφαλονιά ο άφαντος κύριος Γ. Φόρτε να χτυπήσει ξανά με ιδιαίτερη εμπάθεια και κακία.

Ίσως να 'έχει δίκιο γιατί τόσο ο κ. Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, όσο και εμείς έχουμε αποφύγει τόσο καιρό να αναφερθούμε στα έργα και ημέρες του κ. Γ. Φόρτε θεωρώντας ότι "συνταξιούχος" όν θα μπορούσε να μας αφήσει τα λίγα θετικά του στοιχεία και την εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση, ώστε με αυτά να κτίσουμε ένα γερό οικοδόμημα για την Περιφέρειά μας .

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, είμαστε ανεκτικοί, ελαστικοί και υποχωρητικοί τόσο σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου πολλές φορές έχουμε κατηγορηθεί από την ίδια μας την παράταξη γι΄ αυτό, όσο και σε φιλικό και προσωπικό επίπεδο, με σκοπό να κτίσουμε ένα Περιφερειακό Περιβάλλον σύμπνοιας και ενότητας το οποίο θα μας επέτρεπε να συνθέσουμε τα περιφερειακά θέματα για το καλό της ίδιας της ύπαρξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αποφύγαμε λοιπόν, εκτός από υποθέσεις που το καθήκον μας επέβαλε να "ποινικοποιήσουμε" να διαχειριστούμε όλα τα θέματα με ηπιότητα κτίζοντας μια αμοιβαία εμπιστοσύνη , ιδιαίτερα με την αντιπολίτευση.

Ο κ. Γ. Φόρτες με την συμπεριφορά του τελευταία θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κριτικής και στρέφεται κατά πάντων θεωρώντας ότι είναι ο " σοφός " και "εξειδικευμένος" ο οποίος κατ΄ αποκλειστικότητα διεκδικεί για την Κεφαλονιά και τους πολίτες της.

Θέλουμε να του υπενθυμίσουμε λίγες μόνο από τις λανθασμένες πολιτικές του οι οποίες σαν Δήμαρχος της πόλης του Αργοστολίου και κυρίαρχο στέλεχος Του Κυβερνόντος Κόμματος του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν σάλο και ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να καταταλαιπωρούν τους πολίτες μας.
Η απόφασή του να εγκαταστήσει τους αθίγγανους στο ακατάλληλο οικόπεδο των σφαγείων είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν τα Δημοτικά Σφαγεία και λόγω των λεηλασιών αλλά και της υποβάθμισης του χώρου με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να μην μπορεί να βρεθεί λύση. Η κτηνοτροφία μας είναι σε κρίση και η Δημόσια Υγεία επίσης.

Η απόφασή του μαζί με τους συντρόφους του, του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικούς και μή της τότε εποχής να γίνει η Μαρίνα του Αργοστολίου στα Ταμπάκικα, απέναντι από την πόλη κατέστησε το έργο "φάντασμα". Έτσι οι πολίτες του Αργοστολίου βλέποντας την άχρηστη μαρίνα "έργο Φόρτε" χωσμένη στις λάσπες είκοσι χρόνια τώρα, αναζητούν απαντήσεις.

Μήπως το άκουσμα, την εποχή του "Χρηματιστή Πρωθυπουργού κ. Σιμήτη" και της Δημαρχίας Γ. Φόρτε στο Αργοστόλι, ότι τα χρήματα του αποθεματικού του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου παίζονταν στο χρηματιστήριο δεν σκανδάλισε και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών της πόλης;
Αλήθεια κάποιος θα ξέρει να μας πει γι΄ αυτή την υπόθεση. (Πόσα χρήματα παίχθηκαν και τί υπόλοιπο έμεινε).
Δεν θέλουμε να αναφερθούμε προς το παρόν με το θέμα της γέφυρας Δεβοσέτου, την Λάσση, την επέκταση της πόλης του Αργοστολίου και τόσα άλλα που ταλάνισαν και ταλανίζουν ακόμη τους πολίτες.

Εμείς στα πλαίσια της ευπρεπείας και της συνεχούς διεκδίκησης για τον τόπο και με σκοπό την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, χωρίς να κλονίζουμε την ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την οποία έχουμε πραγματικά ανάγκη, πραγματοποιούμε ένα ουσιαστικό έργο χωρίς τους πόρους και τις χρηματοδοτήσεις που δικαιούμαστε.
Παρ΄ όλη την συρρίκνωσή μας σε προσωπικό, αρμοδιότητες και πόρους προσπαθούμε να διαχειριστούμε την " φτώχεια μας".
Ειλικρινά θα ήθελα ο κ.Γ. Φόρτες να μας ενημερώσει πώς διαχειρίσθηκε τον "πλούτο του" την περίοδο 1994-2006 που ήταν Δήμαρχος της πόλης του Αργοστολίου.

Με παρησσεία και θάρρος νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της Περιφερειακής Ενότητας στέλνοντας στον εισαγγελέα αμαρτίες του παρελθόντος . Τακτοποιήσαμε με πολύ δυσκολία την λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με μειωμένο το προσωπικό μας στο μισό και αγωνιούμε για την εξέλιξη αυτή η οποία μας υποβαθμίζει και μας αποσυντονίζει. Παρ΄ όλα αυτά διαχειριζόμαστε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν εγκριθεί για τον Νομό μας παλαιότερα και επί των ημερών μας προσπαθώντας μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα κατάρρευσης της οικονομίας να τα στηρίζουμε γιατί θέλουμε να πραγματοποιηθούν και να αποδοθούν στους πολίτες μας.

1) Γέφυρα Δεβοσέτου 3,1 εκ.
2) Γέφυρα Χάρακα 7 εκ.
3) Λιμάνι Πισαετού 6,5 εκ.
4) 1ο & 2ο Λύκειο Αργοστολίου 12,2 εκ.
5) Ύδρευση Αργοστολίου 4εκ.
6) Γηροκομείο Αργοστολίου 10,5 εκ.
7) Τοπικές βελτιώσεις επαρχιακής οδού Ρουπάκι – Διγαλέτο 1,287 εκ. Έχει ολοκληρωθεί.
8) Ανέγερση 6ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου, 2,934 εκ. Έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί.
9) Λιμενική εγκατάσταση κρουαζιεροπλοίων στο Λιμένα Αργοστολίου 5,434 εκ. Έχει ολοκληρωθεί και η Κεφαλονιά απολαμβάνει τα πλεονεκτήματά του.
10) Εξοπλισμός & ενίσχυση των Φιλαρμονικών ν. Κεφαλληνίας-Ιθάκης 325,284
11) Προσθήκη κατ'επέκταση Γυμνασίου-λυκείου Ιθάκης 625.223. Έχει ολοκληρωθεί.
12) Συντήρηση και αποκατάσταση αρχονταρικίου Ι.Μ. Άτρου & περιβάλλοντος χώρου 396.440. Έχει ολοκληρωθεί.
13) Προμήθεια τεχνικού & εκπαιδευτικού εξοπλισμού ΑΕΝ Ιονίων Νήσων 900.000
14) Ανάδειξη - ανάπλαση μυκηναϊκών νεκροταφείων Λακήθρας – Μαζαρακάτων 424.000
15) Προμήθεια & εγκ/ση ενός αξονικού τομογράφου 16 τομών του Γ.Ν. Κεφαλληνίας 350.000
16) Διαμόρφωση - ανάδειξη ρωμαϊκού νεκροταφείου Φισκάρδου 485.000
17) Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Προβολής, Ανάδειξης και Δικτύωσης του Πολιτιστικού και Τουριστικού Προϊόντος της Κεφαλλονιάς με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 300.000
18) Ανάδειξη - Ανάπλαση Αρχαϊκού Ναού Σκάλας Κεφαλονιάς 415.690
19) Eργαστηριακός Εξοπλισμός Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων 302.000
20) Tεχνική Υποστήριξη Δήμου Κεφαλλονιάς στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΣΑΑ 49.244

Επικαιροποιούμε και ωριμάζουμε ταυτόχρονα έργα τα οποία είναι δυνατόν να ενταχθούν είτε στα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ 2007-2013 είτε στο νέο πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020

Εκτελούμε ένα σημαντικό έργο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε που θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο προσεχές μέλλον.

Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω, ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε μια μνημονιακή εποχή, που ο πολίτης μας στενάζει δεν δικαιούται ο " αρχιερέας" της μνημονιακής πολιτικής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φόρτες να παρουσιάζεται αντιμνημονιακός.

Αυτό είναι πρόκληση – Έλεος κ. Φόρτε !!!!!

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ