Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στην Δ’ Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση στην Νυρεμβέργη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 10:24

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλονιάς στην Δ’ Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση στην Νυρεμβέργη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμος Κεφαλονιάς, μετά από προσωπική Πρόσκληση στον Δήμαρχο κ.Αλέξανδρο Παρίση από τον Διευθυντή της DGV IV κ.Χ.Λαζαρίδη, εκπροσωπήθηκε στις Εργασίες της 4ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, από τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.Θέμα της Συνέλευσης, που διεξήχθη στην Nuremberg της Γερμανίας από 20 έως 24 Οκτωβρίου 2013, ήταν «ο Δήμος του Μέλλοντος». Την Συνέλευση τίμησε με Χαιρετισμό η Καγκελάριος της Γερμανίας κ.Angela Dorothea Merkel.

Πλήθος επισήμων από την Ελληνική και Γερμανική πλευρά τίμησαν με την παρουσία τους τις Εργασίες, μεταξύ των οποίων από Ελλάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Ι.Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ.Κ.Ασκούνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Π.Τατούλης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Ι.Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γ.Πατούλης και άλλοι Αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών.

Από την Γερμανία, ήταν ο Υπουργός κ.Hans-Joachim Fuchtel, ο Υπεύθυνος Ελληνο-Γερμανικής προσέγγισης κ.Rolf Geinert και μεγάλος αριθμός Γερμανών Αξιωματούχων από την κεντρική και περιφερειακή Κυβέρνηση.

Μεγάλος αριθμός θεμάτων αναπτύχθηκαν , όπως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αγορά Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξη, διαχείριση απορριμμάτων, Μετανάστευση, Τουρισμός, Επενδύσεις και άλλα.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν επιτυχημένα παραδείγματα Συνεργασιών από τις δύο Χώρες όπως π.χ. της Κεφαλονιάς με τον Rhein Neckar Kreis.
Η 5η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση θα αναπτυχθεί το 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης.




00 inkefalonia general ad 300X250