Μάρκος Κοτσιλίνης: "Ντροπή για τον δημόσιο βίο της Κεφαλονιάς"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 07:40

Μάρκος Κοτσιλίνης: "Ντροπή για τον δημόσιο βίο της Κεφαλονιάς"

Η παράταξή μας στήριξε το αίτημα, που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Παλλικής για προσωρινή στέγαση σε δημοτικό κτήριο , οικογένειας Ρομά με έξι παιδιά, που βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο. Αντιλήφθηκε πως είναι ζήτημα ουσίας και όχι τύπων. Σταθερή θέση μας είναι πως η δημοτική αρχή οφείλει να δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της σε κοινωνικά προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τους Ρομά παιδιά κατώτερου θεού. Ο θρήνος για τα αξιόλογα δημοτικά κτήρια του Ληξουριού δεν πείθει, αφού αυτά αραχνιάζουν για χρόνια λόγω ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής. Τα όσα ακολούθησαν όμως αποτελούν ντροπή για τον δημόσιο βίο της Κεφαλονιάς

Κατ αρχή ο κ. Δήμαρχος σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, παραμένει άφωνος και ανίσχυρος πλέον να κουμαντάρει την «Ισχυρή Κεφαλονιά» , την παράταξη, που ο λαός εμπιστεύτηκε για να κυβερνήσει.

Το Δημοτικό συμβούλιο έχει απαξιωθεί πλήρως και αδυνατεί να λειτουργήσει. Το θλιβερό θέαμα των συνεδριάσεων, των αποφάσεων και των εντάσεων, το κατατάσσουν στο χαμηλότερο επίπεδο ,που είχε ποτέ ο δημόσιος βίος της Κεφαλονιάς.

Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρωτοστατούν σε αλληλοκατηγορίες και στοχοποιούν τον τοπικό αντιδήμαρχο , ή τον Πρόεδρο του ΔΣ, προκειμένου να αποφύγουν τη «ρετσινιά», πως έβαλαν τους ρομά σε κατοικημένη περιοχή.

Το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων επεμβαίνει και η Κεφαλονιά γίνεται ρεντίκολο για άλλη μία φορά.

Και όλα αυτά διότι η Δημοτική αρχή προσεγγίζει και το ζήτημα αυτό, όπως όλα τα άλλα ,αποσπασματικά. Η στέγαση ευπαθών κοινωνικών ομάδων έπρεπε να είναι κύριο μέλημα από την αρχή της θητείας της.

Το άγχος της επανεκλογής , η απραξία τριών ετών , η ασυνεννοησία των υπευθύνων οδηγούν όχι μόνο σε στασιμότητα , αλλά σε απανωτά λάθη , με συνέπειες επώδυνες για τον τόπο .

Είναι σαφές, πως η Κεφαλονιά χρειάζεται άλλη προσέγγιση για να κυβερνηθεί.
Από το γραφείο τύπου