Βασίλης Ρουχωτάς: "Να παραιτηθεί ο Ανουσάκης"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 10:08

Βασίλης Ρουχωτάς: "Να παραιτηθεί ο Ανουσάκης"

Η Δημοτική Προνοιακή Πολιτική, εφ όσον εξασκείται από υπευθύνους πολίτες, οφείλει να διέπεται από• προγραμματισμό,• υπευθυνότητα,• διαφάνεια που εξασφαλίζεται μέσω της ενημέρωσης των αρμοδίων δημοτικών δομών,• διακριτικότητα,• εχεμύθεια,• σεβασμό στην ιδιαιτερότητα,• ειλικρίνεια στις προθέσεις αλλά και στις ενέργειες των υπεύθυνων κτλκαι όλα αυτά πάντοτε μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι.  

Όλα αυτές οι απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις αγνοήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος, υπό το ψευδεπίγραφό δίλημμα "πρέπει απόψε να στεγάσουμε οπωσδήποτε μια οικογένεια με έξη παιδία που είναι στο δρόμο", και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2013 επεχείρησε να εξασφαλίσει μια μεταμεσονύχτια απόφαση δωρεάν παραχώρησης προς χρήση δημοτικού οικήματος σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Κατά την καταμέτρηση των θετικών ψήφων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης ακούγεται ευκρινέστατα να προσμετρά ως θετικώς ψηφίσαντες και τους κυρίους Βασίλη Καμπίτση και Αλέξη Μοσχονά.

Δυστυχώς για τον κ Ανουσάκη οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι με ανακοινώσεις τους, που μέχρι και σήμερα 28 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 23.00 δεν έχουν ανακληθεί ή τροποποιηθεί, δηλώνουν

• ο κ Βασίλης Καμπίτσης " ...δεν έλαβα μέρος στην ψηφοφορία και δεν ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση παραχώρησης...αλλά... και αν παρευρισκόμουν δεν θα ψήφιζα..."
• ο κ Αλέξανδρος Μοσχονάς " Την ώρα της συζήτησης του Θέματος εγώ είχα ΗΔΗ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ΨΗΦΙΣΑ..."

Ο κ Πρόεδρος θα μπορούσε, ίσως, να ισχυρισθεί ότι έκανε λάθος, αν είχε εκφωνήσει ώς ψηφίσαντα ένα δημοτικό σύμβουλο, αλλά η εκφώνηση εκ μέρους του των ονομάτων δύο δημοτικών συμβούλων ως ψηφίσαντων αποδεικνύει πρόθεση, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν σαφείς και ομολογημένες ενδείξεις και για απουσία τρίτου σύμβουλου.
Μετά τα παραπάνω ο κ Ανουσάκης είναι έκθετος στους συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους τους οποίους εξέθεσε, στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σε όλους τους Κεφαλλονίτες αφού συνελήφθη ψευδόμενος και με την πράξη του αυτή επεχείρησε να αλλοιώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ !!!!!!

Αν ο κ πρόεδρος δεν έχει την ευθιξία να υποβάλλει την παραίτηση του περιμένω από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση να του το επιβάλλει.
Έντρομα φληναφήματα εκ μέρους του κ προέδρου του τύπου οτι "δεν έχει ληφθεί απόφαση" η ότι δεν έχουν "απομαγνητοφωνηθεί σωστά τα πρακτικά" δεν αναιρούν τις ενέργειες του.

Η πράξη του και η ποιότητα της έχει καταγραφεί και δεν μπορεί να την αποκρύψει.

Ληξούρι 28 Οκτωβρίου 2013

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κεφαλλονιάς

Υ.Γ Προκειμένου να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για τις πράξεις ή παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού οικήματος, δήθεν για ανθρωπιστικούς λόγους, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω και τα ακόλουθα.

• Δεν υπήρξε ειλικρίνεια προθέσεων και ενεργειών αφού η χρήση του οικήματος είχε παραχωρηθεί τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου
• Με τον έμμεσο εξαναγκασμό των ενδιαφερομένων να παραστούν μαζί με ένα απο τα παιδιά τους σε ολόκληρη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παραβιάστηκε με βάναυσο τρόπο η εχεμύθεια, η διακριτικότητα και ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα.
• Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των αρμοδίων δημοτικών οργάνων ή των Δημοτικών Συμβούλων
• Ήταν γνωστό στη Δημοτική Αρχή ότι το συγκεκριμένο οίκημα είχε τεθεί υπό κρίση για πιθανή παραχώρηση του σε άλλη κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα
• Υπάρχει πλήρης ανυπαρξία προγραμματισμού και οργάνωσης εκ μέρους του Δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης πληθώρας οικογενειών σε όλη την

Κεφαλλονιά, είναι δε ενδεικτικό άτι η στέγαση της συγκεκριμένης οικογενείας θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω προγράμματος που ήδη υπάρχει σε εξέλιξη στο Δήμο.
Τέλος επειδή ορισμένοι εκ των Δημοτικών Συμβούλων του κ Παρίση, ο οποίος όπως πάντα προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο, λοιδορούν την οργή των συμπολιτών μας, θα πρέπει να τους υπενθυμίσω ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απλώς απετέλεσε την θρυαλλίδα για την έκρηξη του συσσωρευμένου θυμού της κοινωνίας της Παλικής για τον τρόπο που τρία χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή μας δουλεύει και αποτελεί προπομπό της έκρηξης και της υπόλοιπης Κεφαλλονιάς.