Χαιρετισμός Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 15:01

Χαιρετισμός Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τιμούμε τη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, χάρη στην αυτοθυσία των οποίων απολαμβάνουμε σήμερα το ιερό αγαθό της Ελευθερίας! Η αξιοπρεπής στάση της καθολικής αντίστασης σύσσωμου του Ελληνικού λαού, απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις, απέδειξε ότι δεν υπάρχουν άνισοι αγώνες όταν κανείς υπηρετεί ηθικές αξίες!

Οι κάτοικοι του Νησιού , πού έχω την τιμή να υπηρετώ, μέσα από τραγικές συνθήκες και με προσωπική αυτοθυσία ανέδειξαν την έννοια του «Ανθρωπισμού», στηρίζοντας τους μέχρι «χθές» κατακτητές, γεγονός που αναγνώστηκε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Πρόεδρο του, κ.Martin Schulz, με την ανάδειξη της Κεφαλονιάς, ως το Νησί της «Ειρήνης» και «Αλλυλεγγύης».

Σήμερα, που με την εφαρμογή απίστευτα πιεστικών οικονομικών μέτρων στην Χώρα μας πολλές Οικογένειες οδηγούνται στην εξαθλίωση, επιβεβαιώνονται περισσότερο από ποτέ τα διαχρονικά μηνύματα της εποχής του 40.

Η συνεργασία μεταξύ των Χωρών, η συναδέλφωση και αλληλοϋποστήριξη, θεμελιώδη γνωρίσματα Πολιτισμού, οφείλουν να επικρατήσουν έτσι ώστε τα πολιτικά λάθη, και οι πολιτικές επιλογές του παρελθόντος , που οδήγησαν την Ελλάδα στη δραματική κατάσταση της Μνημονιακής Προσαρμογής, να μην ταλαιπωρήσουν άδικα μία Χώρα, που ακόμα και το όνομα της «Ευρώπης» σε αυτήν οφείλεται.




00 inkefalonia general ad 300X250