Επίσημη "πρώτη" της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 11:30

Επίσημη "πρώτη" της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Την επίσημη «πρώτη» της έκανε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο η δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία επτανησιακού Ριζοσπαστικού, όπως έλεγε στην πρόσκληση, έκανε χθες την πρεμιέρα της, με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο να βρίσκεται στο πάνελ και να κάνει την εισήγηση, για το τι ακριβώς πρεσβεύει αυτή η νέα αυτοδιοικητική κίνηση. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην πρώτη συνάντηση, το «παρών» έδωσαν η βουλευτής του νησιού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώμεταξύ άλλων είδαμε επίσης, τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Γιώργο Τσιλιμιδό, την πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Γιώτα Αποστολάτου, τους Στέλιο και Γιώργο Ματαράγκα, τον Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον Παναγή Βλάχο.

Εν αρχή ο κ. Γαλιατσάτος ανέπτυξε τις ιδέες της Ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας, τόνισε πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει «θεσμικό ρόλο και να γίνει μοχλός ανάπτυξης».
Μίλησε για το νέο εκλογικό σύστημα που ενδέχεται να εφαρμοστεί τονίζοντας πως: «με αυτό το σύστημα προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Εμείς επιμένουμε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής».

Ο κ. Γαλιατσάτος είπε επίσης πως δεν έχει αποφασισθεί ακόμα το όνομα του συνδυασμού και ο επικεφαλής αυτού, αλλά επεσήμανε πως πρώτα θα δημιουργηθεί το πρόγραμμα και η ιδεολογική βάση και εν συνεχεία θα στελεχωθεί με υποψηφίους.

Παράλληλα, έκανε και αναφορά στον Δήμαρχο: «Όσο και να λέει ότι είναι ανεξάρτητος, εγώ τον έχω δει να χειροκροτεί από την πρώτη γραμμή τον Σαμαρά», ενώ υποστήριξε πως αυτή η κίνησε θέλει να είναι «αντιμνημονιακή, οικολογική, Ριζοσπαστική, δημοκρατική, πατριωτική και αντιφασιστική».

Εν συνεχεία, έγινε συζήτηση και ερωτήσεις προς τον κ. Γαλιατσάτο από τους παρευρισκόμενους.

Ακούστε παρακάτω όλη την εισήγηση του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου

 

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1

Syriza1




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250