Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη Μ. και Σ.Α.Σ. για το δρομολόγιο Ιθάκη-Σάμη- Πάτρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 07:18

Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό  Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη Μ.  και Σ.Α.Σ. για το δρομολόγιο Ιθάκη-Σάμη- Πάτρα

Δεδομένης της επικείμενης διαφοροποίησης του προγράμματος που αφορά στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μας, ενόψει της χειμερινής περιόδου και της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε:

• την αναγκαιότητα διατήρησης καθημερινού ολοχρονικού δρομολογίου, που να εξυπηρετεί την γραμμή Ιθάκη-Κεφαλονιά(Σάμη)-Πάτρα, μέσω καταλλήλου πλοίου, που να συνάδει με τις προδιαγραφές αξιοπλοΐας
• και την επιβεβλημένη ύπαρξη πρωινής και βραδινής γραμμής από Ιθάκη-Κεφαλονιά (Σάμη) προς Πάτρα, χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις.

Είναι αντιληπτό ότι λόγω των φαινομένων της νησιωτικότητας και των δεδομένων της δυσχερούς κοινωνικό-οικονομικής πραγματικότητας που διανύουμε που έχει πλήξει σοβαρά την περιοχή μας η ύπαρξη ικανοποιητικής δια θαλάσσης συγκοινωνίας, κρίνεται ζωτικής σημασίας για την τόνωση και ενίσχυση της περιοχής μας.

Επιπλέον πολλές εκ των υπηρεσιών έχουν μεταφερθεί στην Δυτική Ελλάδα, αναγκάζοντας τους συμπολίτες μας να πηγαινοέρχονται αυθημερόν για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους.

Επίσης, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ειδική μέριμνα που καθίσταται απαραίτητη για τους πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα, απαιτούν διαρκείς τακτές μετακινήσεις, σε μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που προϋποθέτει ανάλογη συχνότητα ακτοπλοϊκών δρομολογίων και διευκολύνσεις όσο αναφορά την αποφυγή των επιπλέον διανυκτερεύσεων.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από ενδεχόμενο οικονομικό και διαδικαστικό αδιέξοδο, -με σοβαρότατες επιπτώσεις ακόμη και στην επιβίωση των συνανθρώπων μας-αλλά και να στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας, για την ενίσχυση της οικονομίας και την ανάταση της περιοχής μας.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε ιδιαιτέρως όπως εξετάσετε με περίσκεψη το αίτημά μας και προσβλέπουμε ότι επιλέξετε τις κατάλληλες λύσεις με βάσει τα ζητούμενα και τις ανάγκες μας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250