«Βόμβα» Γρηγοράκου για 12.000 απολύσεις στους δήμους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 20:27

«Βόμβα» Γρηγοράκου για 12.000 απολύσεις στους δήμους

Απολύσεις 12.000 εργαζομένων στους δήμους που είτε έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά είτε με αναξιοκρατικά κριτήρια προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μάλιστα, ο κ. Γρηγοράκος επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για απόλυση του 40% των 25.000 «διαθέσιμων» του 2013, που είχε διαψεύσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Το 40% των διαθέσιμων θα φύγει, 12.000 με 15.000» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους δήμους τόνισε ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», είπε χαρακτηριστικά στο mega ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.

«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» πρόσθεσε με έμφαση.

Πάρτι στους δήμους και τα νομικά πρόσωπα

Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτι προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 έως το 2011: «Εκεί έχει γίνει μεγάλο πάρτι προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νόμιμα προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα».

Σε ό, τι αφορά πάντως τη διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».

aytodioikisi.gr