Επιστολή Κουρή σε Παναγιωτόπουλο για τα δεδουλευμένα των εποχιακών σε αρχαιαολογικούς χώρους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 08:00

Επιστολή Κουρή σε Παναγιωτόπουλο για τα δεδουλευμένα των εποχιακών σε αρχαιαολογικούς χώρους

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Παναγιωτόπουλο Π.έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής.  Η επιστολή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη στο αίτημα των εποχικά εργαζόμενων σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεφαλονιάς για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας που αφορά στους εποχικά εργαζομένους σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεφαλονιάς, η οποία δημοσιεύθηκε σε διαδικτυακό μέσο του τόπου μας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αίτημά τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας επί του θέματος.

Η επίσπευση της παροχής των οφειλομένων χρημάτων στους νέους ανθρώπους, που εργάστηκαν επί επταμήνου προσφέροντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους χωρίς να τύχουν ουδεμίας αμοιβής όλο αυτό το διάστημα, συνιστά ηθική και ουσιαστική σας υποχρέωση.

Πέραν των οικονομικών δυσχερειών και του βιοτικού αδιεξόδου που προκαλεί η καθυστέρηση των πληρωμών σε όλα αυτά τα άτομα που απασχολήθηκαν σε κοινωνικές εργασίες, καταργεί και το κίνητρο, για τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να απασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο που αφορά στην συνεισφορά στην κοινωνία.

Οι γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που εργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό ειδικά για την περιοχή μας, επιτείνονται δραματικά από το φαινόμενο της νησιωτικότητας η οποία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επώδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του τόπου μας και οι οικογένειες τους, πολλών δε οι νέοι που το ξεκίνημά τους, συνοδεύεται με απογοήτευση και οικονομικά προβλήματα, παρά την εργασία και την προσφορά τους.

Ο φόβος και η αβεβαιότητα επιβαρύνουν το ήδη σαθρό οικοδόμημα του βιοπορισμού μας και αμαυρώνουν την εικόνα ασφάλειας και πολιτισμού που οφείλουμε να παρουσιάζουμε προς τα έξω, εάν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να μας αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα, ευθύνη και ευσυνειδησία, παρεμβαίνοντας άμεσα για την καταβολή των δεδουλευμένων στους δικαιούχους, προκειμένου να στηρίξουμε τους νέους μας, να προστατεύσουμε την αξία και την ουσία της συμμετοχής στην κοινωνική εργασία αποτρέποντας την απαξίωση του θεσμού, την εξαθλίωση των ανθρώπων που τον υπηρετούν, το ενδεχόμενων  μαζικών αντιδράσεων αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις,  στις νησιωτικές περιοχές.»




00 inkefalonia general ad 300X250