Απάντηση Κουρή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κτηνοτροφική παραγωγή Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 11:32

Απάντηση Κουρή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κτηνοτροφική παραγωγή Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου ο Α/χης κ. Σωτήρης Κουρής σε απάντηση του σε δεδομένη ερώτηση του κ. Θ. Γαλιατσάτου, σχετικά με το ζήτημα που ενέκυψε τελευταία αναφορικά με τον ενδεχόμενο περιορισμό της επίσημα καταγεγραμμένης έκτασης των βοσκήσιμων γαιών στην περιοχή μας, -γεγονός που θα πλήξει σοβαρά τον κλάδο της ζωικής μας παραγωγής-, δήλωσε την απόλυτη σύμπτωση των απόψεων του με τους κτηνοτρόφους της Κεφαλονιάς- Ιθάκης. Επίσης εξέφρασε την συμπόρευσή και την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθειά τους, να παραμείνουν ως έχουν  οι βοσκήσιμες εκτάσεις και να μην υπάρξει περιορισμός αυτών στις περιοχές Natura (κάτι το οποίο  δεν περιορίζεται από τα κριτήρια εφαρμογής Natura στις περιοχές εφαρμογής) και από τις δασωμένες εκτάσεις.

Ειδικά ανέλυσε τη σπουδαιότητα που έχει η κτηνοτροφική παραγωγή για τα νησιά μας, η οποία με τα επώνυμα προϊόντα που παράγονται ενισχύει σημαντικά την οικονομία των νησιών μας και συνιστά έναν ικανό μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας, ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Παράλληλα επιβεβαίωσε, την διαρκή και επί της ουσίας, θεσμική αλλά και ουσιαστική παρουσία του στους κτηνοτρόφους.

Όσον αφορά το επίμαχο ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών και των κτηνοτροφικών δικαιωμάτων που καθορίζονται από αυτές προς τους παραγωγούς, ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες στέλνοντας σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία δηλώνονται οι ενστάσεις του προς την ακολουθούμενη πρακτική αλλά και η  πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Σ. Σπύρου και του Α/χη κ. Σ. Κουρή, να σταθεί δυναμικά δίπλα στους κτηνοτρόφους για τη επίλυση του θέματος και την προστασία του κλάδου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250