Η «ΑΝΑΣΑ» για τα ζητήματα των κτηνοτρόφων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 09:57

Η «ΑΝΑΣΑ» για τα ζητήματα των κτηνοτρόφων

Η ΑΝ.Α.Σ.Α θέτει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων στο προσκήνιο.

Συζητήθηκε η σχετική επερώτηση στην συνεδρίαση του ΠΣ (7/10/2013)

Το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφική παραγωγή στα νησιά μας και ειδικότερα το μέγα θέμα της μεγάλης περικοπής των βοσκοτόπων που επιβάλλει η ΕΕ και υλοποιεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της ΚΑΠ 2014-2020, συζητήθηκε στην συνεδρίαση του ΠΣ την 7/10/2013 με πρωτοβουλία της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ανέγνωσε επίσης το ψήφισμα της συγκέντρωσης των κτηνοτρόφων της Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 6/10/2013 στο Αργοστόλι, σχετικά με την επιχειρούμενη άγρια περικοπή των βοσκήσιμων εκτάσεων και ζήτησε την στήριξη των αιτημάτων από τον  περιφερειάρχη και το ΠΣ.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα παρακολουθεί την εξέλιξη του δύσκολου αγώνα των κτηνοτρόφων της Κεφαλονιάς και όλων των Ιονίων και θα σταθεί αλληλέγγυα μέχρι την δικαίωση τους.

Οι συμπολίτες μας κτηνοτρόφοι δοκιμάζονται ιδιαίτερα σε μια ούτως η άλλως δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Την ίδια στιγμή είναι αναγκαία συνθήκη η στήριξη και αναβάθμιση της κτηνοτροφικής παραγωγής στα πλαίσια της εφαρμογής ενός εναλλακτικού μοντέλου για την τοπική οικονομία.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί τους πολίτες των Ιονίων να μην αφήσουν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την  ΕΕ και την ΚΑΠ να διαλύσουν μια τόσο δυναμική οικονομική οντότητα όπως είναι η κτηνοτροφία των νησιών μας.

Αργοστόλι, 7/10/2013                        Θεόδωρος Γαλιατσάτος

                                                           Περιφερειακός σύμβουλος

                                                           Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250