Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, κα Τζόγιας Γρουζή, στην 41η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPΜR) στην Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 18:14

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, κα Τζόγιας Γρουζή, στην 41η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών  Ευρώπης (CPΜR) στην Γαλλία

Η Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κα Τζόγια Γρουζή, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην 41η Γενική Συνέλευση και στην 40η Επέτειο του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) στο Σαιν-Μαλό (Βρετάνη, Γαλλία), από τις 25-29 Σεπτεμβρίου 2013. Eνόψει της Ελληνικής Προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 2014, η κα Γρουζή ζήτησε να διεξαχθεί άμεσα ενημερωτική ημερίδα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα την Μακροπεριφερειακή Στρατηγική Αδριατικής-Ιονίου, το οποίο έγινε αποδεκτό και θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2013.  

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της CPMR συμμετείχαν 27 κράτη, 160 Περιφέρειες και πάνω από 300 σύνεδροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Μεσογειακές χώρες.
Την πρώτη μέρα της συνάντησης συνεδρίασαν οι Γεωγραφικές Επιτροπές (Νησιών, Διαμεσογειακή, Βόρειας Θάλασσας, Βαλτικής θάλασσας, Ατλαντικού Τόξου, Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας), καθώς και οι Ομάδες Εργασίας της CPRM για θέματα σχετικά με τα κοινά ζητήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των Περιφερειών της Ευρώπης, όπως είναι τα θέματα Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής, θέματα μεταφορών και θαλασσίων υποθέσεων.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα πολιτικής συνοχής και Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, εσωτερικής αγοράς και βιομηχανική πολιτική, το μέλλον των Μακροπεριφερειών και οι στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις γειτονιές της, Γαλάζια Ανάπτυξη, καθώς και το μέλλον του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Την εναρκτήρια συνεδρίαση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος του Σαιν-Μαλό, κ. Rene Couanau, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Βρετάνης, κ. Pierrick Massiot, ο Πρόεδρος της CRPM, Υπουργός Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας και Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Βρετάνης, κ. Jean-Yves Le Drian και ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Thierry Repentin.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250