Η νεότερη Δήμαρχος της Ευρώπης είναι Ελληνίδα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 10:15

Η νεότερη Δήμαρχος της Ευρώπης είναι Ελληνίδα!

Μια μικρή ανακατάταξη στη λίστα των δημάρχων της χώρας ήταν ικανή να φέρει ευρωπαϊκή… πρωτιά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η μόλις 26 ετών Βασιλική Φεγγούλη είναι πλέον η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων και η νεότερη σε όλη τη χώρα όπως και στην Ευρώπη, μετά την αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι πρόσφατα δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης και την αντικατάστασή του από την νεαρή Βασιλική.

Κόρη πολύτεκνου ιερέα με τέσσερα αδέρφια, έχει σπουδάσει θεολογία και είναι κατηχήτρια, ενώ – σύμφωνα με την Κυριακάτικη Δημοκρατία – μεγάλωσε με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο κι ένιωσε ότι έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους της μέσα από την πολιτική.
 
Όπως λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, από μικρή της άρεσε να ασχολείται με δράσεις, μέσα από τη ζωή της εκκλησίας, βοηθώντας το ιερατικό έργο του πατέρα της. «Αργότερα ως θεολόγος ενεργοποιήθηκα στο κατηχητικό της ενορίας αλλά και σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά, στο πλαίσιο πάντα του ευρύτερου ποιμαντικού έργου της ενορίας μας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου οι συνδημότες μου είναι δίπλα μου με λόγια και έργα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσω.»
 



00 inkefalonia general ad 300X250