Βασίλης Ρουχωτάς:Η ΕΔΕ αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες για πολιτική τρομοκρατίας και φαβοριτισμού από τον Δήμο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 07:41

Βασίλης Ρουχωτάς:Η ΕΔΕ αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες για πολιτική τρομοκρατίας και φαβοριτισμού από τον Δήμο

Σύμφωνα με την απόφαση του κ Δημάρχου Κεφαλλονιάς με αριθμ. πρωτ. 40980/30.8.13 ως " Πειθαρχικώς Προϊστάμενος," προφανώς των υπαλλήλων του Δήμου, αποφάσισε και διέταξε "Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη συλλογή στοιχείων με σκοπό τη διαπίστωση ή μη τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων από προσωπικό του Δήμου σχετικά με υπηρεσιακό έγγραφο απο φάκελλο δημοσίου έργου, το οποίο βρέθηκε αναρτημένο σε ιδιωτική ιστοσελίδα δημοσίων σχέσεων & διαφήμισης" ( τα Ελληνικά και το συντακτικό είναι του πρωτότυπου κειμένου και όχι δικά μου )  

Πριν εκδώσει ο κ Δήμαρχος την εντολή " για συλλογή στοιχείων..." θα όφειλε να γνωρίζει :
• Ότι τα δημόσια έγγραφα διακρίνονται σε κοινά και σε διαβαθμισμένα και η διαβάθμιση ποικίλει ανάλογα με την σοβαρότητα του περιεχομένου τους
• Το όποιο έγγραφο αφαιρέθηκε, ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ, αφαιρέθηκε από "φάκελο δημοσίου έργου" δηλαδή έργου που μας αφορά όλους και αποτελεί εν δυνάμει και ιδιοκτησία μας.
• Σύμφωνα με τον Νόμο όλοι έχουμε προσπέλαση στα δημόσια έγγραφα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι και αν ακόμη υπάρχει "Δράστης" ( ο χαρακτηρισμός τίθεται σε εισαγωγικά από τον γράφοντα) της διαρροής και είναι υπάλληλος, πολύ δύσκολα θα μπορεί να του αποδοθεί αξιόποινη πράξη.
Αντιθέτως, κατά ευρέως διαδεδομένη άποψη, κάθε υπάλληλος ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει να κοινολογήσει αδιαβάθμητο έγγραφο προσφέρει καλές υπηρεσίες στην κοινωνία μέσω της ευρείας δημοσιότητας που λαμβάνει το θέμα.

Επίσης επειδή η διαρροή την οποία "κυνηγά" ο κ Δήμαρχος μπορεί να έχει γίνει και από άτομο εκτός της υπαλληλικής ιεραρχίας, δημιουργείται τεράστιο θέμα από την εντολή του κ Δημάρχου η οποία περιορίζει την έρευνα μόνο στο προσωπικό του Δήμου.

Εύλογή λοιπόν είναι η απορία

Ποιά είναι η "αγκούσα" του κ Δημάρχου από την δημοσιοποίηση ενός αδιαβάθμητου έγγραφου που αφορά το δημόσιο συμφέρον?
Έχει τίποτε να κρύψει?

Φοβάμαι ότι η ΕΔΕ αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες ομάδας υπαλλήλων ( οι όποιοι καλά θα κάνουν να βάλουν και καμιά υπογραφή στις καταγγελίες τους ) για πολιτική τρομοκρατίας και φαβοριτισμού, αναλόγως, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προς το υπαλληλικό δυναμικό του Δήμου.
Και γιατί όλα αυτά ????

Αν συνδυάσει κανείς την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή προς το προσωπικό με απειλές και φαβοριτισμούς, σε συνδυασμό με τις απειλές και μηνύσεις προς όσα ΜΜΕ ασκούν κριτική και κάνουν αποκαλύψεις, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι εν όψει Δημοτικών Εκλογών η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι με τις απειλές προς το προσωπικό και τον τύπο θα σταματήσει την κριτική που της ασκείται.

Μετά από τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί έντρομη ότι το ελάχιστο και στραβό έργο που παρήγαγε για την Κεφαλλονιά, βγαίνει στο φώς και στην κριτική και ότι από την θέση του κατηγόρου προς κάθε κατεύθυνση που τήρησε όλα αυτά τα χρόνια, θα βρεθεί να απολογείται.
Θα τους θυμίσω την λαϊκή ρύση "Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα", που ισχύει και για όσα έκαναν και για όσα μπορούσαν να κάνουν και δεν έκαναν, και θα τους συστήσω να σταματήσουν τόσο τις απειλές όσο και τις κοκορομαχίες με τους ποικίλους συνεργάτες τους της τελευταίας διετίας που ξαφνικά βγήκαν στο κλαρί και όλοι μαζί παίζουν θέατρο και υποτιμούν την μνήμη της κοινωνίας.

Οι πολίτες έχουν μνήμη και γνώση και είναι πολλοί και αγανακτισμένοι για να μπορέσετε, πρώην συνεργάτες και τωρινοί ψευτοαντίπαλοι, να τους ξεπλανέψετε με την πολιτική των ταξιμάτων του Μαυρογιαλούρου ή να τους φοβίσετε με απειλές.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ