Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά: "Απαράδεκτο εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι να μην αναγνωρίζουν το ρόλο των ιχθυοκαλλιεργειών στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 08:16

Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά: "Απαράδεκτο εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι να μην αναγνωρίζουν το ρόλο των ιχθυοκαλλιεργειών στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας"

Με αφορμή τις θέσεις του ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε πρόσφατο δελτίο τύπου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα κατωτέρω: Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο νησί μας έχουν αρχίσει να διαφαίνονται εδώ και αρκετό καιρό. Αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες υποχρεώσεις προς το κράτος και οδηγούνται σε κλείσιμο, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει περιοριστεί σημαντικά, η ανεργία μαστίζει τους νέους μας ενώ το βιοτικό επίπεδο μειώνεται συνεχώς. Δύο δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας για να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσχερή κατάσταση είναι:

1. Η δημιουργία ενός ελκυστικού-ποιοτικού τουριστικού πακέτου και η οργανωμένη προώθηση του τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας (Βόρεια Ελλάδα κ.α. ) &
2. Η απεριόριστη στήριξη, στους τομείς αρμοδιότητας μας, των επιχειρήσεων αφού η ανάπτυξη αυτών συνεπάγεται προστασία των υφισταμένων θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα δημιουργία νέων θέσεων με όλα τα αλυσιδωτά οφέλη για το νησί μας.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Κεφαλονιάς να μην αναγνωρίζουν το ρόλο των ιχθυοκαλλιεργειών στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Μέλημα των τοπικών αρχών θα πρέπει να είναι πως θα στηρίξουν και πως θα βοηθήσουν τα ιχθυοτροφεία τα οποία μέχρι και σήμερα με τη λειτουργία τους έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και έχουν εξασφαλίσει εργασία σε ένα σημαντικό αριθμό συμπατριωτών μας.

Και όλα αυτά πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι αυτό προστατεύεται και δεν βλάπτεται. Προϋπόθεση που στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρείται με βάση σχετικές επιστημονικές μελέτες που έχουν συνταχθεί και βεβαιώνουν ότι το περιβάλλον δεν επηρεάζεται.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει όσους έχουν επενδύσει στον τόπο μας και συνεχίζουν να επενδύουν, όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν δουλειά σε συμπατριώτες μας και όσους μπορούν να συνεισφέρουν σε κοινωνικό επίπεδο. Ειδικά σε περιοχές όπως η Παλλική που έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και στο μαρασμό από τους τοπικούς άρχοντες.


Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




00 inkefalonia general ad 300X250