Επιστολή αντιπεριφερειάρχη προς Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 07:04

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη προς Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Επιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κο Βαρβιτσιώτη Μ. έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του Α/ρχη στο αίτημα για αναθεώρηση και ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου που καταργεί την έκπτωση του 50% στα ναύλα διακίνησης των συνταξιούχων ναυτικών και των οικογενειών τους. Ακολουθεί η επιστολή:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια τις από 18/8/2013 επιστολής της Ένωσης Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. ΧΙΟΥ που αφορά στην υπ.αριθμ 3324-1-1-2013 απόφασή σας περί καθορισμού υποχρεώσεων δημοσίας υπηρεσίας ΕΓ, ΕΓ-ΟΓ και ΤΟ του ΥΝΑ, ΦΕΚ 1728/15-7-2012, με την οποία καταργείται η έκπτωση του 50% στα ναύλα διακίνησης των συνταξιούχων ναυτικών και των οικογενειών τους, δηλώνουμε την έντονη αμέριστη συμπαράστασή μας στο αίτημά τους περί αναθεώρησης και ανάκλησης της εν λόγω απόφασης.

Η παροχή οικονομικής διευκόλυνσης στην δια θαλάσσης διακίνηση ανθρώπων που υπηρέτησαν στο χώρο, σχεδόν όλη την ενεργό επαγγελματικά ζωή τους, προσφέροντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους στην τόνωση της ελληνικής ναυτιλίας και στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, συνιστά ένα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και σεβασμού για το ρόλο και την προσφορά τους.

Παράλληλα αποτελεί ένα από τα κίνητρα για τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να απασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο. Πολλών δε όταν πολλοί συνταξιούχοι ναυτικοί οι οποίοι έχουν πληγεί από τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσεως, αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας και απαιτείται η συχνή διακομιδή τους από τις νησιωτικές περιοχές σε αστικά κέντρα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Είναι αυτονόητο ότι η υγεία συνιστά ουσιαστικό μέλημα και μείζονα προτεραιότητά μας, τόσο ως προς τους ήδη πάσχοντες, όσο και για αυτούς που δύναται να χρειαστούν ιατρική υποστήριξη. Οι δυσκολίες αυτές επιτείνονται δραματικά από το φαινόμενο της νησιωτικότητας η οποία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επώδυνη κατάσταση που βιώνουν οι ναυτικοί και οι οικογένειες τους.

Ο φόβος και η αβεβαιότητα επιβαρύνουν το ήδη σαθρό οικοδόμημα του βιοπορισμού μας και αμαυρώνουν την εικόνα ασφάλειας και πολιτισμού που οφείλουμε να παρουσιάζουμε προς τα έξω, εάν επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.
Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να μας αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα, ευθύνη και ευσυνειδησία, παρεμβαίνοντας άμεσα, προκειμένου να διατηρηθούν τα ελάχιστα «προνόμια» που διευκολύνουν την ζωή των ναυτικών μας αποτρέποντας την απαξίωση του κλάδου, την εξαθλίωση των ανθρώπων, το ενδεχόμενων μαζικών αντιδράσεων αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις αυτής της απόφασης, στις νησιωτικές περιοχές."

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250