Ολγα Αντωνάτου – Βαλσάμου: «Λόγια….λόγια…λόγια»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 13:22

Ολγα Αντωνάτου – Βαλσάμου: «Λόγια….λόγια…λόγια»

Χαίρομαι πάρα πολύ που για μια ακόμα φορά εμφανίζεται το γνωστό « φταίει το κράτος», « είναι υποχρέωση του κράτους αυτό». Με την παραδοχή ότι εκπροσώπηση των οργάνων του κράτους γίνεται από το λαό, ακόμα και κάτω από παλαιοκομματικού τύπου εκβιαστικά διλλήματα, το κράτος είμαστε εμείς. Είμαστε η μόνοι που μας εκπαίδευσαν στην απαίτηση, στο κατ ΄ ιδίαν όφελος και στο ας το κάνουν οι άλλοι.

την πολιτική σκηνή του τόπου, η μια κυβέρνηση κατηγορούσε την άλλη κυβέρνηση όταν αναλάμβανε, ο λαός ψήφιζε και εκπαιδευόταν στο να είναι αμέτοχος. Ακόμα και σήμερα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας , ανεξαρτήτου πολιτικού προσδιορισμού , πρόβλημα επιβίωσης, αντί να δράσουμε από τα κάτω, αλληλέγγυα, περιμένουμε τον εξαδάκτυλο να μας βγάλει από τη μιζέρια μας.

Οι Σαμικοί δεν επαιτούν, μπορεί να μην αντιδρούν αλλά η ιστορία τους δηλώνει ότι όταν αντιδράσουν είναι καθοριστικοί.

Τον εθελοντισμό στις παρυφές του κράτους , με επιδοτήσεις από το κράτος το είδαμε, το ζήσαμε και το καταλάβαμε. Την αλληλεγγύη την είδαμε πουθενά; Η αλληλεγγύη τρομάζει εκπαιδεύει τους ανθρώπους στην αυτό-οργάνωση. Και μετά το Δημοτικό μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο. Τα παιδιά είναι το μέλλον, δεν χρειάζεται να εκπαιδευτούν και αυτά όπως εμείς, και μαθησιακά και κοινωνικά.

Η ιστορία μας είναι ιστορία του λαού μας. Οι δάσκαλοι, οι σχολικοί φύλακες, οι γονείς, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χτυπιούνται, όλοι μας χτυπιόμαστε! Ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, εσύ για αυτό.., ο υπάλληλος για αυτό.., ήταν η αιτία διάλυσης της συνοχής μας.

Εγώ θέλω κάθε περήφανο Σαμικό που γνωρίζει ότι η έλλειψη συμμετοχής μέσα από την αρμοδιότητα που στοιχίζει τη ζωή του, να απαντήσει συμμετέχοντας.

Τα έσοδα και τα έξοδα του «ποιος κάνει» , θα έρθει η στιγμή που ο καθένας θα δώσει το λόγο του απέναντι στη συνείδηση του κυρίαρχου λαού.
Σαμικοί και Κεφαλλήνιοι, απαντήστε με τα έργα σας

Υ.Γ: Όσον αφορά στη συνάντηση στο Δημοτικό σχολείο, παρευρισκόμουν εγώ και μια Δασκάλα, για την ιστορία των πραγμάτων.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης
Αντωνάτου- Βαλσάμου Όλγα




00 inkefalonia general ad 300X250