Γιώργος Καλούδης: «Οι θέσεις μας για καθαρές θάλασσες προς όφελος του τουρισμού απο τη μόλυνση ιχθυοτροφείων»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 08:04

Γιώργος Καλούδης: «Οι θέσεις μας για καθαρές θάλασσες προς όφελος του τουρισμού απο τη μόλυνση ιχθυοτροφείων»

Ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης ανέπτυξε την επερώτηση για τη ρύπανση των θαλασσών της ΒορειοΑνατολικής Κέρκυρας, δηλ..στις παραλίες από Κομμένο μέχρι ΚασσιώπηΗ ρύπανση είναι πολύ μεγάλη και οι βρωμιές διώχνουν τον κόσμο, δυσφημούν τον τουρισμό, διότι οι ξένοι αλλά και οι λιγοστοί εφέτος έλληνες τουρίστες το συζητούν και δικαίως το αναμεταδίδουν mouth to mouth, ως έντονη δυσαρέσκειά τους, διότι δεν απολαμβάουν καθαρές θάλασσες, αφού κατά 90% για τη θάλασσα και τον ήλιο επισκέπτονται τα νησιά μας οι Ευρωπαίοι.

Οι αιτίες ρύπανσης είναι: α)Τα ιχθυοτροφεία Κασσιώπης, Εξαμιλίων Αλβανίας και τα 40 ιχθυοτροφεία από τον Φτελιά(ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι τη Σαγιάδα).
β) Τα καράβια που περνάνε από Πάτρα-Ηγουμενίτσα για Ιταλία, και τα οποία βέβαια δεν πιάνουν Κέρκυρα, αλλά οι Κερκυραίοι, όπως και οι Κεφαλλωνίτες, οι Θιακοί, οι Λευκαδίτες και οι Παξινοί τους κουνάνε μαντηλάκια.
γ)Η ανεξέλεγκτη ρίψη των αστικών λυμμάτων (ξενοδοχείων, οικιών, τουριστικών καταλυμμάτων κλπ) στη θάλασσα, αφού πλην πόλης Κέρκυρας, πουθενά αλλού δεν λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός.

δ) Η έλλειψη βιολογικού σταθμού στη πόλη των Αγίων Σαράντα, η οποία έχει αναπτυχθεί και ξεπέρασε και τη πόλη της Κέρκυρας,
ε) Τα λύμματα των Ιωαννίνων από τον Καλαμά.
Ο κ.Σπύρου απάντησε ότι η ερώτηση είναι σοβαρή, υπάρχει ένα θέμα, αλλά δεν απάντησε απολύτως σε κανένα συγκεκριμμένο υποθέμα από την επερώτηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης θέλησε να ...συμπληρώσει τον Περιφερειάρχη κ.Σπύρου και ψέλισσε για ελέγχους που έγιναν στην Αγία Αικατερίνη κλπ, αλλά ούτε τσιμουδιά για τις παραλίες της ΒορειοΑνατολικής Κέρκυρας από Κομμένο, Δασιά μέχρι Κασσιώπη, οι οποίες, όταν δεν φυσάει μαίστρο είναι γεμάτες βρωμιές και ενίοτε πλακτόν, και δυσφημούν τον τουρισμό.
Ούτε απάντησαν εάν έγιναν έλεγχοι στις συγκεκριμμένες θάλασσες, ακόμα και μετά τη κατάθεση της επερώτησής μας τον Ιούνιο 2013.Και ας πέρασαν 50 ημέρες !

ΓΙΑ ΤΑ ΡΥΠΑΙΝΟΝΤΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Με τη παρουσία των κατοίκων Καστού και Καλάμου, το Σάββατο 7-9-13
Άμεση απομάκρυνση του ιχθυοτροφείου από Κάλαμο κ Καστό.
Άμεση κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των 7 υπουργών.
Κανένα νέο ιχθυοτροφείο ή επέκταση ή μετακίνηση ιχθυοτροφείου στα Επτάνησα.
Νέα Μελέτη που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια( ή το Υπουργείο Ανάπτυξης με την επίβλεψη της ΠΙΝ) για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υπαρχόντων ιχθυοτροφείων(με ωκεανογραφική μελέτη για τα θαλάσσια ρεύματα, τη κατεύθυνση των ανέμων κλπ).

Περισσότερα και αναλυτικότερα σε δελτίο τύπου αύριο βράδυ.




00 inkefalonia general ad 300X250