Αιχμηρή ανακοίνωση Βασίλη Ρουχωτά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 14:46

Αιχμηρή ανακοίνωση Βασίλη Ρουχωτά

Επειδή τις τελευταίες μέρες  με πρόσχημα ή ευκαιρία το ενυδρείο στο Ληξούρι, μέσω του οποίου η Δραστήρια Δημοτική Αρχή του κ Παρίση θα αναβαθμίσει τον τουρισμό στην Παλική, ο πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Παλικής  υπερέβησαν τα εσκαμμένα  υβρίζοντας   και υποτιμώντας   συλλήβδην το έργο των δημοτικών αρχών της Παλικής της τελευταίας εικοσαετίας είμαι υποχρεωμένος να τους δώσω την απάντηση την οποία επιζητούν.

Κατ αρχήν λοιπόν επειδή οι συγκεκριμένοι κύριοι δηλώνουν "οτι δεν είναι πολιτικοί και τους είναι αποκρουστικές οι πολιτικές αψιμαχίες και αντιπαραθέσεις" θέλω να τους τονίσω ότι για όλους όσους ασχοληθήκαμε και ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι εξ ίσου αποκρουστικό να βλέπεις βολεμένους ανθρώπους που ποτέ δεν συνέδραμαν τα τοπικά δρώμενα να ασκούν κριτική σε όσους προσέφεραν και προσφέρουν στον τόπο τους αλλά δεν έχουν το στυλάκι που θα επιθυμούσαν οι εν λόγω κύριοι.

Επίσης το έργο των Δημοτικών Αρχών τόσο της τελευταίας εικοσαετίας όσο  και της παρούσας τριετίας στην Παλική είναι καταγεγραμμένο στην συνείδηση των πολιτών και δεν επιδέχεται κριτική από απόντες.

Ειδικότερα και όσον αφορά το σύνδεσμο που εκπροσωπούν?  θα τους θυμίσω ότι δεν είδαμε εκ μέρους τους  έστω μία γραμμή δημόσιας διαμαρτυρίας  για όσα ταλανίζουν την Παλική αλλα και την Κεφαλλονια.

Ενδεικτικά θα τους ρωτήσω τί έπραξαν δημοσίως

  • Για το Φράγμα της Παλικής που αφόρα άμεσα την κοινωνία και τις επιχειρήσεις όλης της Παλικής αλλά και τις δικές τους
  • Για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού
  • Για το άθλιο οδικό δίκτυο της Παλικής
  • Για το απαράδεκτο  Αγροτικό οδικό Δικτύο
  • Για το έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια τους της πλήρους κατεδάφισης του διατηρητέου κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι (αφού κόπτονται για την πολιτιστική κληρονομιά μας)
  • Για την κατάσταση των σχολείων
  •  Για την διάλυση του ΤΕΙ και τις εξ αυτού συνέπειες στην κοινωνία μας
  •  Για τη διάλυση της πολεοδομίας στο Ληξούρι
  • Για τα πήγαινε έλα του γραφείου της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι που πληρώνουμε από την τσέπη μας
  • Για την κατασπατάληση των πόρων του Δήμου για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ
  • Για το επίπεδο της καθαριότητας στην περιοχή μας
  • Για την διακοπή την τελευταία διετία της  λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων στην  Παλοστή που έχει κοστίσει στους Δημότες 2.000.000 ευρώ
  • Για την αποτελμάτωση του έργου της αποχέτευσης της Παλικής που η εγκατάλειψη του υποβαθμιζει τη ζωή μας
  • Για την επίθεση ενάντια στα Ιχθυοτροφεία μιας επιχείρησης τόσο ζωτικής για το Νησί μας

Δεν τους είδαμε να ενοχλούνται για τα βοθρατζίδικα  και τα φορτηγά με τα ζώα στο βραχίονα

Δεν τους είδαμε να ενοχλούνται για την κατάσταση του πεζόδρομου στην παραλία και για την βρώμα που κυριολεκτικά εξαθλιώνει τον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη

Δεν τους είδαμε να συμπαρίστανται στις διαμαρτυρίες μας όταν τα φύκια έπνιγαν τα παραλιακά ξενοδοχεία στο Ληξούρι

Δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται για την κυκλοφοριακή ασυδοσία        στο Ληξούρι που αφόρα και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους

Δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία σήμανσης στο οδικό δίκτυο

Δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης  στα τοπικά F/B στα λιμάνια του Ληξουρίου και του Αργοστολίου

Δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται για τον εμπαιγμό που υφίστανται σαν σύνδεσμός αλλά και σαν πολίτες τρία χρόνια τώρα  για το μουσείο του Ληξουρίου

Αν για το ενυδρείο ξεσήκωσαν τόσο θόρυβο αναλογικά θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον ηγηθεί "αποσχιστικού κινήματος" της Παλικής  από την υπόλοιπη Κεφαλλονιά για όλα τα τόσο σοβαρά θέματα που αναφέρονται ανωτέρω.

Δυστυχώς το ενδιαφέρον τους περιορίζεται στα "μαστέλα" του ενυδρείου.

Και δεν μπορούν να ισχυρισθούν άγνοια για όλα τα παραπάνω τα οποία  έχουν τεράστια βαρύτητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Παλικής και βεβαίως σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν. 

Για να μην μακρηγορήσω θα τους επισημάνω ότι προσωπικά για τον τόπο μου δεν θέλω καθρεφτακια,  όπως εν προκειμένω το ενυδρείο που μας πλασάρουν σαν πανάκεια για την τουριστική μας ανάπτυξη, και θα συνεχίσω να ψηφίζω στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου όπως εγώ κρίνω.

Τέλος, εφ όσον νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλλίτερα από τις Δημοτικές αρχές της τελευταίας εικοσαετίας, δεν έχουν παρά να αναμειχθούν ενεργότερα στην  τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του κ Παρίση αφού κατά την άποψή τους είναι ο μόνος που δεν φταίει για ότι συμβαίνει στην Παλική.

Ο Λαός θα τους ανταμείψει και για την μέχρι τώρα προσφορά  τους στα κοινά, και για τις θέσεις  που εξέφρασαν και τυχόν θα εκφράσουν στα δρώμενα της Παλικής και της Κεφαλλονιάς   και για  τις επιλογές τους.

 

Ληξούρι  1η Σεπτεμβρίου 2013

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Κεφαλλονιάς