Μήνυμα για το Πάσχα από τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 09:36

Μήνυμα για το Πάσχα από τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή

Είναι γεγονός πως η περίοδος αυτή είναι από τις δυσκολότερες της σύγχρονης εποχής αλλά και της ιστορίας της χώρας μας. Οι αντοχές, η υπομονή και οι δυνάμεις όλων μας δοκιμάζονται καθημερινά. Την ώρα αυτή, το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, οφείλει να συνιστά ένα «πέρασμα», όπως άλλωστε σημαίνει επ΄ακριβώς. Ένα πέρασμα, από τον πλασματικό κόσμο στην αληθινή ζωή, ένα πέρασμα, ταυτόσημο με ένα μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή. Ένα μήνυμα που μας διδάσκει, πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με δύναμη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, πίστη και αισιοδοξία, θα βρούμε τη διέξοδο από τη δεινή δοκιμασία. Ένα μήνυμα που κηρύττει την ελευθερία από κάθε αιτία φόβου. Των φόβων που αυξάνονται διαρκώς. Των φόβων που επιτείνονται από τη διεθνή οικονομική κρίση. Αυτό το ορμητικό ποτάμι, που απειλεί να σαρώσει τα πάντα, μπορούμε να το εμποδίσουμε, να το αναχαιτίσουμε, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά. Το κράτος με τα μέτρα που παίρνει, οι φορείς με την ευαισθησία που θα δείξουν για τους πιο ευπαθείς και η κοινωνία με την πρόνοια.

Οι άγιες μέρες οφείλουν να μας παρέχουν, από την μία την ευκαιρία για ουσιαστική αυτογνωσία, για εσωτερικό φωτισμό, για προσφορά και θυσία προς τον συνάνθρωπο από τη μια, και από την άλλη την ελπίδα, πως καμία δυσκολία της ζωής, κανένας πόνος, καμία ατομική ή κοινωνική προσφορά δεν μένει χωρίς την μεγάλη προσδοκία της χαράς και της Ανάστασης. Αυτής, που γεννά την ελπίδα, σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και αποδεικνύει ότι ο αγώνας για το δίκαιο και την αλήθεια ποτέ δεν είναι μάταιος, ότι μπορούμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και να υπερβούμε δυσκολίες και εμπόδια και να φέρουμε ξανά την ουσιαστική ελευθερία, τη πραγματική δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την ευημερία και την ποιότητα ζωής, στον τόπο, στην κοινωνία στους συνανθρώπους μας.

Η Ανάσταση φέτος, οφείλει να ταυτιστεί με την απελευθέρωση του Ανθρώπου, του ειλικρινούς Ανθρώπου, του συμπονετικού Ανθρώπου, του ανιδιοτελούς Ανθρώπου, του αλληλέγγυου Ανθρώπου , του αγωνιστή Ανθρώπου, του νικητή Ανθρώπου, του Ανθρώπου σε όλες τις υγιείς και ουσιαστικές διαστάσεις του, του πραγματικού, αληθινού Ανθρώπου, του Ανθρώπου που υπάρχει μέσα μας, στον κάθε έναν από εμάς.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση, με υγεία, αγάπη και ευτυχία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250