Λαϊκή Συσπείρωση : Σύγκλιση Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων της Παλικής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 12:34

Λαϊκή Συσπείρωση : Σύγκλιση Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων της Παλικής

H Λαϊκή Συσπείρωση ΚΑΛΕΊ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων προκειμένου να παρθούν, οι σχετικές αποφάσεις ώστε να δρομολογηθούν άμεσα και κατεπειγόντως όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων από την μεγάλη φωτιά στην Παλλική το Σάββατο 17/8/2013.

Περιφερειακή Αρχή και Δήμος Κεφαλονιάς, δύο μέρες μετά την μεγάλη καταστροφική φωτιά στην Παλλική, επιδεικνύουν την ίδια πολιτική αναισθησία και ολιγωρία για τα αναγκαία μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, που επιδεικνύουν δύο μήνες τώρα, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το θέμα της συστηματικής αντιπυρικής προστασίας την καλοκαιρινή περίοδο, τόσο στην Κεφαλονιά, όσο και σε όλα τα Ιόνια Νησιά. (μπήκε ως θέμα συζήτησης στο Π. Συμβούλιο τελικά  δύο μήνες μετά και μάλιστα με τηλεδιάσκεψη!!!). Με διάφορα προσκόμματα και συνεχείς αναβολές της συζήτησης του θέματος της αντιπυρικής προστασίας, Περιφερειακή  και η Δημοτική Αρχή, κατάφεραν να τους προλάβει για άλλη μια φορά η καταστροφική μανία της φωτιάς και να αποδειχθούν κατώτερες των περιστάσεων και των αναγκών. Απασχολημένες με την απαρέγκλιτη και άμεση εφαρμογή των εντολών της συγκυβέρνησης και της τρόικας  να τσακίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά για να βγει από την κρίση το κεφάλαιο και το καπιταλιστικό σύστημά τους, ασχολούνται με ημερίδες για την…. «διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020»!!!...με  έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στις «καινοτόμες» και «έξυπνες» ιδέες…!!! Εξαντλούνται σε μεταξύ τους φιλοφρονήσεις για την καθαριότητα του νησιού…(!!!) καθώς και σε διάφορους επετείους.

Με βάση την παραπάνω στάση τους, είναι πολύ λογικό το «ενδιαφέρον» τους  για την αντιπυρική προστασία, να εκφραστεί για άλλη μια φορά με θανάσιμη ολιγωρία όσο αφορά στην άμεση ενεργοποίηση των εναέριων μέσων καταστολής της φωτιάς, καθώς και στην αδυναμία των χερσαίων μέσων, λόγω κυρίως  της αποψίλωσης σε μέσα και προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που έχει επιβάλλει η πολιτική τους (σύγχρονα αυτοκίνητα, λίγο προσωπικό, αντιπυρικές ζώνες, πυροσβεστικοί κρουνοί κλπ.). Τελικά παρότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας αντέδρασαν άμεσα με αυτοθυσία και επαγγελματισμό, μαζί με αρκετούς εθελοντές πολίτες,  το αποτέλεσμα ήταν πολύ καταστροφικό.

Η πολιτική εγκατάλειψης που προωθούν συγκυβέρνηση-ΕΕ  για τον πρωτογενή τομέα,  με τους αγρότες  και τους κτηνοτρόφους αφημένους στην τύχη τους, υλοποιείται κατά γράμμα από την Περιφέρεια  και το Δήμο Κεφαλονιάς. Γι αυτό σήμερα δεν βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν με τα 3.000 περίπου καμένα στρέμματα αγροτικής γης και βοσκοτόπων, τα δεκάδες καμένα ζώα ξωμάχων κτηνοτρόφων, τα εκατοντάδες καμένα ελαιόδεντρα, τα χιλιάδες κεφάλια ζώων που πρέπει πλέον να τρέφονται με ακριβές ζωοτροφές για να επιβιώσουν, επιβαρύνοντας επιπλέον τους ήδη εξαθλιωμένους οικονομικά κτηνοτρόφους. Είναι πολύ λογικό να μην μπορούν να δώσουν λύση στην άμεση και γενναία αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες, αλλά και να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής  προστασίας που απαιτούνται, μετά από τέτοιες καταστροφές. Αντίθετα δηλώνουν αδυναμία να παρέμβουν στην ληστεία που γίνεται από τον ΕΛΓΑ να ζητά από τους κτηνοτρόφους να πληρώσουν 2 ευρώ για αυτοψία και εκτίμηση για κάθε καμένο ζώο και μάλιστα να  προπληρωθεί (!!!).

H Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για την πολιτική και το πολιτικό προσωπικό πλουτοκρατίας - ΕΕ στην τοπική διοίκηση και γενικότερα. Κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για το λαό και τις ανάγκες του. Καλεί ιδιαίτερα σε συντονισμό τους  πληγέντες   αγρότες – κτηνοτρόφους και πολίτες, να διεκδικήσουν :

  • Πλήρεις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα,
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους πληγέντες
  • Έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας κ.α..
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών
  • Ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μέσα και προσωπικό

H Λαϊκή Συσπείρωση ΖΗΤΑ από τους προέδρους του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς να συνεδριάσουν τα αντίστοιχα συμβούλια και να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις.

                                                                       21 Αυγούστου 2013

                                                                     ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Ετικέτες: