Λαϊκή Συσπείρωση: Αθλιο ψέμα και προβοκάτσια για να αποπροσανατολίσουν τον λαό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 10:01

Λαϊκή Συσπείρωση: Αθλιο ψέμα και προβοκάτσια για να αποπροσανατολίσουν τον λαό

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς καταγγέλλει την άθλια προβοκάτσια σε βάρος της, που επιχείρησαν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ ('ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ΄΄), του Θ. Μιχαλάτου (ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ) καθώς και οι «ανεξάρτητοι» σύμβουλοι της ΝΔ. Όλοι οι παραπάνω στυλοβάτες της πολιτικής συγκυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε, ως κοινοί πλαστογράφοι, παρουσιάζουν την Λαϊκή Συσπείρωση και τους Δημοτικούς Συμβούλους της, να συνυπογράφουν μαζί τους, κοινή αίτηση σύγκλησης του ΔΣ Κεφαλονιάς με θέμα την χωροταξική αναδιάρθρωση του Καλλικράτη με στόχο την δημιουργία περισσοτέρων του ενός Δήμου στην Κεφαλονιά.  

ΧΥΔΑΙΟ ΨΕΜΑ!!!

Οι αισχροί προβοκάτορες, προέβησαν στη γκαιμπελίστικη αυτή ενέργεια, ενώ γνωρίζουν την ξεκάθαρη και πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης [αναφέρθηκε ακόμη και στην πιο πρόσφατη συζήτηση του ΔΣ για τον απολογισμό της Δ. Αρχής], ότι είναι πρόκληση και κοροϊδία για τον λαό μια τέτοια συζήτηση, που δεν χρεώνει την αίτια της κρίσης και των αδιεξόδων στην τοπική διοίκηση στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) –ΔΝΤ- ΕΕ, αλλά στα γεωγραφικά ή άλλα κριτήρια κάθε Δήμου.

Γνωρίζουν επίσης οι επίδοξοι συκοφάντες (από δημόσιες αλλά και κατ' ιδίαν συζητήσεις), τη ριζική αντίθεσή της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον «Καλλικράτη» ως «εργαλείο» που φτιάχτηκε από το πολιτικό προσωπικό της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, για να συμβάλλει στην κατεδάφιση κοινωνικών και λαϊκών δικαιωμάτων, να παραδώσει νευραλγικούς τομείς για το λαό στην εκμετάλλευση των ισχυρών επιχειρηματιών, να ενισχύσει την Ανταποδοτικότητα και την Αντιληπτικότητα στις όποιες μέχρι σήμερα υπηρεσίες υπήρχαν, να οδηγήσει σε συγκέντρωση και αλλαγή χρήσης γης με ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς καθώς και στην εμπορευματοποίηση δομών και υποδομών (π.χ. ΣΔΙΤ), να μεταφέρει την ευθύνη για την ΠΦΥ και Πρόνοια, παιδεία κ.α., από το κράτος σε διάφορους άλλους φορείς (ιδιώτες, Δήμους, ΜΚΟ, την εταιρική κοινωνική ευθύνη), να είναι εν τέλει, το καλύτερο μέσο για να υλοποιηθεί η πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Γενικότερα η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά πιστεύει ότι καμιά διοικητική δομή δε συμφέρει τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, τους μικρούς επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφόσον υπάρχει η εξουσία των μονοπωλίων, η στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Πιστεύει επίσης ότι η λαϊκή αντίσταση απέναντι σε κάθε αντιδραστική μεταρρύθμιση, πρέπει να συνδέεται με την πάλη για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών στη δουλειά, στο εισόδημα, στην Παιδεία, την Υγεία, την , την Πρόνοια, όλων των αναγκών για την ζωή των εργαζόμενων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων.

Το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματιών και της ΕΕ έχει διαμορφώσει, έχει ψηφίσει και έχει υλοποιήσει μέχρι κεραίας την πολιτική της συγκυβέρνησης-τρόικας και τις επιδιώξεις του Καλλικράτη στον Δήμο Κεφαλονιάς(ΝΔ-Ανεξ.Ελλ.) και φυσικά ούτε σήμερα τις αμφισβητεί. Απλά τώρα επιδιώκει (όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά), «βελτιωτικές» αλλαγές και μια άλλη γεωγραφική αναδιάρθρωση του, είτε για να προσαρμόσει καλύτερα τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε και μέσω αυτών να «βολευτούν» προσωπικές φιλοδοξίες, είτε ακόμη να ξαναστήσουν σκηνικό αποπροσανατολισμού του λαού ενόψει των επερχόμενων τοπικών εκλογών. Θέλουν να ξαναζεστάνουν τα παλιά διλήμματα που έστησαν και τότε προεκλογικά, (διοικητικά σχήματα, έδρα του δήμου κ.α) για να μην συζητούν τις αντιλαϊκές αποφάσεις που έχουν πάρει, την στοίχισή τους με την πολιτική της συγκυβέρνησης- ΕΕ και τις νέες δεσμεύσεις τους στους επιχειρηματίες σε βάρος του λαού.

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο δεν έβαλλε και δεν βάζει καμιά υπογραφή σε τέτοιες επιδιώξεις, αλλά τις καταγγέλλει ως χυδαία προβοκάτσια και καλεί τους υπεύθυνους να επανορθώσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να μην πέσει στην παγίδα που του στήνουν όλες αυτές οι δυνάμεις να τον εξαπατήσουν προκειμένου να περάσουν τα σχέδια τους. Τον καλεί να κάνει χρήση της πείρας του και κυρίως της μνήμης του . Άλλωστε είναι νωπές οι αντιλαϊκές και αντεργατικές αποφάσεις που πήραν όλες αυτές οι δυνάμεις και οι σύμβουλοί τους μέσα στο Δ.Σ., αλλά και με τη συμμετοχή τους στα συνέδρια των κομμάτων της συγκυβέρνησης που υιοθέτησαν το τσάκισμα του λαού για να σωθούν οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Καμιά αυταπάτη, καμιά εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις. Με συσπείρωση, οργάνωση και αγώνα να οικοδομήσουμε την λαϊκή συμμαχία που θα ανατρέψει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και θα οικοδομήσει την νέα κοινωνία που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.

Αργοστόλι 19 Αυγούστου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250