Ηλίας Μπεριάτος: Οι πολιτικοί παροξυσμοί του κ. Καλουδη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 08:02

Ηλίας Μπεριάτος: Οι πολιτικοί παροξυσμοί του κ.  Καλουδη

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΟΥΔΗ. Οι τελευταίοι πολιτικοί παροξυσμοί του κ. Καλούδη (που επαναλαμβάνει τις χιλιο-ειπωμένες λασπολογίες του υποβοηθούμενος από τους κεφαλλονίτικους υποβολείς του) δεν θα άξιζαν αντίδρασης αν δεν αποτελούσαν χονδροειδείς ψευδολογίες με στόχο την παραπλάνηση των πολιτών . Ο κ. Καλούδης ( ή 'ο κύριος αυτός' κατά την δική του προσφιλή .. ευγενική έκφραση) μας επιτίθεται συχνά σε κάθε περίπτωση που δεν του βγαίνουν τα πράγματα (από ανασφάλεια ή από κόμπλεξ θα το βρουν οι πολιτικοί ψυχολόγοι) αλλά πάντα αναίτια, παρόλο που εμείς ουδέποτε έχουμε στραφεί εναντίον πολιτικού προσώπου ή παράταξης . Πρέπει όμως να γνωρίζει ότι όταν παραληρεί ψευδολογώντας θα παίρνει πληρωμένες απαντήσεις. Επειδή λοιπόν αυτός πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων ....έχουμε και λέμε:  

Αντί ο Γ. Καλούδης να δώσει απαντήσεις στον επτανησιακό λαό στα ερωτήματα που έβαλε η Παράταξή μας σχετικά με την αναίτια, εμπαθή και προκλητική επίθεσή του εναντίον μας και τη στάση που κρατά στο Π.Σ. Ιονίων Νήσων του οποίου συστηματικά υπονομεύει τη λειτουργία , τη λήψη αποφάσεων ουσίας καθώς και την προοπτική ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας των νησιών μας, εξαπολύει μια νέα κακόβουλη, αήθη, βαθιά αντιδραστική, πολιτικά υστερική και εκδικητική προσωπική επίθεση εναντίον μου ,που όπως και παλαιότερα έχω επισημάνει, θα ήταν ενδιαφέρον να ερευνηθεί από την σκοπιά της πολιτικής ψυχοπαθολογίας!

Κατ' αρχάς τον πληροφορούμε ότι οι όποιες δικαιολογημένες απουσίες μας στο Π.Σ. οφείλονται στο ότι η περιφέρεια δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να έχουμε ΤΑΚΤΕΣ ημερομηνίες συνεδριάσεων, δηλ ένα συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο του μήνα, να ώστε να προγραμματίζουμε τις δουλειές μας. Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες της πολιτικής.... Όμως, και εδώ είναι η ουσία του θέματος, ο κ Καλούδης ουδέποτε πρότεινε ο ίδιος ούτε υποστήριξε την πρότασή μας να γίνονται τακτές συνεδριάσεις ώστε να διευκολύνονται όλοι οι σύμβουλοι. Τόση αλληλεγγύη και δημοκρατική αντίληψη επιδεικνύει ο αυτόκλητος προστάτης των δημοκρατικών μας θεσμών !..

Συκοφαντεί ασύστολα όταν μιλάει για δήθεν αποπομπή μου από Γ.Γ. Δασών όταν όλη η Ελλάδα γνωρίζει την αλήθεια ότι παραιτήθηκα (μοναδική ίσως περίπτωση ευθιξίας στα πολιτικά χρονικά) και ο τότε πρωθυπουργός όχι μόνο δεν με απέπεμψε αλλά με κράτησε στη θέση μου για ένα ολόκληρο χρόνο ακόμη! Ας διαβάσει τα επαινετικά οκτάστηλα της «Ελευθεροτυπίας και ΟΛΩΝ των άλλων εφημερίδων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ) για να δει τι έλεγαν τότε για μένα τα οποία είναι και η μόνη (ηθική) περιουσία μου από τα κοινά.

Για τα όσα ο κ. Καλούδης αναφέρει, για να θολώσει τα νερά, σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών της πρώην Νομαρχίας Κεφαλονιάς, επισημαίνουμε, όπως και ο ίδιος ξέρει πολύ καλά, ότι αυτά είναι μια υπόθεση που δεν έχει σχέση με εμάς και η οποία σε κάθε περίπτωση διερευνάται από την Δικαιοσύνη. Τα δε υπονοούμενά του περί των εκλογικών εξόδων του ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ το 2010 γίνονται εκ του πονηρού προς δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, αφού όλα τα έξοδά μας είναι γνωστό ότι είναι καταγεγραμμένα με τον πιο νόμιμο και διαφανή τρόπο ελεγμένα και πιστοποιημένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά στη διάθεση του οποιουδήποτε αρμόδιου να λάβει γνώση. Για τις δικές του εκλογικές δαπάνες και τους χορηγούς του όμως γιατί δεν λέει λέξη ο κ. Καλούδης;

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Καλούδης ότι για να είναι ένα πολιτικός αξιόπιστος απέναντι στους πολίτες πρέπει πρώτα να δίνει ο ίδιος το καλό παράδειγμα και μετά να απαιτεί από τους άλλους. Γι΄ αυτό λοιπόν τα μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς καλό θα είναι να τα απευθύνει στο δικό του κύκλο και όχι σε μας. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της συσκότισης και παραπληροφόρησης που δηλητηριάζουν το δημοκρατική νομιμότητα για την οποία υποτίθεται πως κόπτεται!
Αφού όμως ο κ. Καλούδης επιθυμεί να αναφέρεται στο παρελθόν και στην πολιτική ιστορία όσων φαντασιώνεται ως εχθρούς του, αξίζει να θυμίσουμε στους επτανήσιους μερικές παλαιότερες ιστορίες πολιτικής: ασυνέπειας, υποκρισίας, μισαλλοδοξίας και καιροσκοπισμού για να αξιολογηθεί η πολιτική διαδρομή και αξιοπιστία του καθενός.

Ο κ. Καλούδης οφείλει την πολιτική του παρουσία και ύπαρξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το οποίο, όπως και αρκετοί άλλοι, πήρε πολλά. Αλλά από τον Σεπτέμβρη του 2010 έχει γίνει σφοδρός πολέμιος του πολιτικού χώρου που τον ανέδειξε και πολλών πρώην συντρόφων του. Μέχρι τότε υποκρινόταν τον συνεπή κομματικό παράγοντα, αφού υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ. Κ. και παρακαλούσε 'γονυπετής' για να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΠΑ.ΣΟ. Κ. για τα ιόνια νησιά. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Καλούδης για χρόνια επεδίωκε-μέσω του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ένα σημαντικό δημόσιο αξίωμα χωρίς ποτέ να κατορθώσει να το πετύχει. Πάντοτε βέβαια του έφταιγαν οι άλλοι, τους οποίους μετά από κάθε αποτυχία 'περιποιούταν' καταλλήλως -γραπτώς και προφορικώς- με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς.

Έτσι όταν τον Σεπτέμβρη του 2010 δεν έλαβε το πολυπόθητο χρίσμα άρχισε μεταξύ πολλών άλλων να υβρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου παρότι τον είχε συμπεριλάβει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας στις εκλογές του Οκτώβρη 2009!! Χαρακτηριστικά, ακόμη και σήμερα αναφέρει ότι ο Γ. Παπανδρέου εκβίαζε τον ελληνικό αλλά και τον επτανησιακό λαό, για να χάσει δήθεν τις εκλογές ο Καλούδης!! Τα έλεγε δε αυτά ενώ μέχρι τότε υπηρετούσε τον Γ. Παπανδρέου και επιδίωκε με κάθε ευκαιρία να φωτογραφίζεται μαζί του- ας θυμηθούν κάποιοι τις εμφανίσεις του στα ιόνια νησιά όταν ήταν γραμματέας της Περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ι.Ν.- για να έχει την εύνοιά του. Τούτο δε παρότι το 2007 στην εσωκομματική αναμέτρηση με τον Ε. Βενιζέλο υπήρξε ο φανατικότερος εχθρός του Παπανδρέου στα Ιόνια Νησιά! Μετά φυσικά τα έβαλε με τον πολιτικό του φίλο, (όπως ο ίδιος ισχυριζόταν) σημερινό Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ε. Βενιζέλο, για να πουλήσει εκδούλευση σε άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους προφανώς φλερτάρει σήμερα! Υπέροχο δείγμα πολιτικού ήθους, συνέπειας και αξιοπιστίας! Αυτοί που συνομιλούν πολιτικά σήμερα μαζί του ας τα έχουν υπόψη τους, γιατί θα έλθει και η σειρά τους...

Εξαιτίας του αφόρητου εκνευρισμού και της εμπάθειας που τον διακρίνουν αναφερόμενος σε μένα με χαρακτηρίζει επαγγελματία της πολιτικής την στιγμή που είναι ευρέως γνωστό ότι ασχολούμαι διαρκώς επαγγελματικά ως χωροτάκτης – πολεοδόμος και όποτε μου ζητήθηκε στο παρελθόν από την παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανταποκρίθηκα και προσέφερα τις υπηρεσίες και γνώσεις μου ανιδιοτελώς. Αντίθετα ο ίδιος μετά μανίας επιδιώκει να γίνει βουλευτής έχοντας αποτύχει τρεις φορές προτού αποφασίσει πάλι ανεπιτυχώς να καταλάβει τη θέση του Περιφερειάρχη! Τώρα ο συνεπής και υπεύθυνος αυτός πολιτικός ανήρ μεθοδεύει τις νέες του πολιτικές στοχεύσεις επιδιώκοντας συστηματικά να αποτινάξει το πολιτικό του παρελθόν, αφού σήμερα δεν πουλάει!.

Πλανάται πλάνην οικτράν, όμως, ο φανατικός υποστηρικτής του Α. Τσοχατζόπουλου στην εσωκομματική μάχη με τον Κ. Σημίτη το 1996, όταν επιχειρεί να εμφανιστεί σήμερα ότι προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση υποδυόμενος τον ρόλο του επτανησιακά αναγεννημένου που δεν γνωρίζει κάτι για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ! Ο λαϊκισμός και ο πολιτικός σκοταδισμός στην αποθέωσή τους! Ο λαός όμως έχει και γνώση και μνήμη και δεν θα πέσει θύμα αυτής της πολιτικής απάτης!

Σχετικά με τις συκοφαντίες του περί καπηλείας του Α .Τρίτση και του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) τον παραπέμπουμε στον κεφαλληνιακό και αθηναϊκό τύπο και στα επαινετικά σχόλια γνωστών πνευματικών ανθρώπων της Κεφαλονιάς (και όχι μόνον) που γνωρίζουν τη δράση μας στο ΙΚΙ αλλά και γενικά 40 χρόνια τώρα!.Μάλιστα σχετικά με τις δραστηριότητες του ΙΚΙ, όπως κάποιες επιστημονικές εκδόσεις, τους τις έχουμε κάνει και δώρο όποτε μπορεί να έχει και ιδίαν αντίληψη για το τι έργο επιτελούμε αθόρυβα στο ΙΚΙ με ελάχιστα μέσα.

Επίσης (εκτός από συνεργάτες του Α. Τρίτση) δεν υπήρξαμε κομματικά στελέχη, πολιτικοί φίλοι ή κολλητοί ή κηπουροί κανενός. Καλό θα είναι λοιπόν ο κ. Καλούδης να επιδείξει στοιχειώδη σεβασμό στην μνήμη άξιων πολιτικών τέκνων της Επτανήσου και να μη πιάνει στο στόμα του, τον Α Τρίτση, διότι όταν ο αείμνηστος Α. Τρίτσης, και μερικοί άλλοι μαζί του, οικοδομούσαμε με μεγάλες προσπάθειες (και με τη βοήθεια Κερκυραίων, Λευκαδιτών και Ζακυνθινών συναγωνιστών) την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτός ήταν απών και «περί άλλων ετύρβαζε».

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά στον κ. Καλούδη ότι δεν πτοούμαι ούτε από την κακοηθέστατη επιθετικότητα ούτε από το απύθμενο μίσος τους εναντίον μου. Μοναδικό κίνητρο για τις παρεμβάσεις μου είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και η ανιδιοτελής συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Π.Ι.Ν. και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του επτανησιακού λαού, που πρέπει να προστατευτεί από τους αυτόκλητους «σωτήρες» που καραδοκούν να τον γυρίσουν χρόνια πίσω!

Να ξέρει ο κ. Καλούδης, και κάθε άλλος ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών στα τεκταινόμενα στο χώρο του Ιονίου Αρχιπελάγους, ανεξάρτητα από ποια θέση (εξάλλου έχω αποδείξει έμπρακτα ότι δεν είμαι αρχομανής) προκειμένου να βοηθήσω τόσο την γενέτειρά μου την Κεφαλονιά όσο και τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.
Τον κ. Γ. Καλούδη, ως γνήσιο τέκνο και άξιο εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτικάντικης παράδοσης και του πολιτικού καιροσκοπισμού, τον παραδίδουμε στην χλεύη του επτανησιακού λαού.




00 inkefalonia general ad 300X250