Η Ελπίδα Κατσαϊτη απαντά στον Βασίλη Ρουχωτά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 07:11

Η Ελπίδα Κατσαϊτη απαντά στον Βασίλη Ρουχωτά

Σε απάντηση δημοσιεύματος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασίλη Ρουχωτά, με το οποίο ζητά απαντήσεις σε δύο ερωτήματά του το Λιμενικό Ταμείο θέλει να κάνει γνωστά τα πιο κάτω: 1.Καμμία αρμοδιότητα δεν έχει το Λιμενικό Ταμείο όσον αφορά την στάθμευση και την τήρηση των πινακίδων στην χερσαία ζώνη λιμένα Ληξουρίου. Αυτό είναι δουλειά της Λιμενικής Αρχής. 2. Σχετικά με τους παραγωγούς και την πώληση των προϊόντων τους στον χώρο απέναντι από το σούπερ-μάρκετ Ρηγάτου, τα πράγματα έχουν ως εξής: Από πέρυσι κάποιοι από αυτούς τους παραγωγούς είχαν κάνει αίτηση στο Λιμενικό Ταμείο, για την παραχώρηση χώρου, για την πώληση των προϊόντων τους. Η αίτηση αυτή έγινε αργά και δεν δόθηκε καμμιά απάντηση παρόλο που υπήρξαν συνομιλίες για τον ορισμό κάποιας θέσης, όχι όμως στο σημείο απέναντι από το σούπερ-μάρκετ. Και αυτό γιατί, η εικόνα της παραλίας, με φρέζες, φορτηγάκια, ομπρέλες, καφάσια με κηπευτικά πάνω στο οδόστρωμα, ψάρια παραδίπλα, φορτηγά μεγάλα με καρπούζια, πεπόνια κλπ είναι ο,τι το χειρότερο για τον επισκέπτη αφ΄ενός, αφ΄ετέρου δε στο σημείο εκείνο γινόταν το αδιαχώρητο με τα αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται και τον κόσμο να σταθμεύει για να ψωνίσει, στους παραγωγούς ή στο σούπερ μάρκετ η να βάζει βενζίνα στο διπλανό πρατήριο, το οποίο παρεπιπτόντως, όπως και το σούπερ μάρκετ έχουν συναφή με τους παραγωγούς προϊόντα. Φέτος λοιπόν το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, πήρε την πιο κάτω απόφαση, την οποίαν σας παραθέτουμε αυτολεξί από το διαύγεια, φροντίζοντας για την όσο το δυνατόν καλλίτερη εικόνα της πόλης, γιατί το λιμάνι είναι και πρέπει να είναι λιμάνι. Εδώ θα προσθέσω ότι, δεν πληρώνουν οι παραγωγοί για τον χώρο που κρατούν και ότι, ο χώρος απέναντι από το βενζινάδικο που εξακολουθούν και μένουν παραγωγοί, δεν ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά στον Δήμο.Το ερώτημα που σας προκύπτει το καταλαβαίνουμε αλλά δεν θα σας το απαντήσει το Λιμενικό Ταμείο.  

<< ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να απομακρυνθούν εντελώς τα τρέιλερ από το παρκινγκ (μπροστά από το αγκυροβόλιο Λεγατάτων και έναντι ΚΤΕΛ), οι δε μικροπωλητές να φύγουν από το χώρο απέναντι από το σούπερ μάρκετ Ρηγάτου και να πάνε στην «Προσφορέλα» στο πάρκινγκ έναντι ΚΤΕΛ,στο χώρο δίπλα στο ποτάμι.

Να απομακρυνθούν τα σκάφη , τα οποία είναι επί πολύ χρονικό διάστημα, έξω,δίπλα στις τουαλέτες λιμανιού Ληξουρίου ή όπου αλλού στη λιμενική ζώνη αρμοδιότητας μας και να πάνε σε χώρο εκτός χερσαίας ζώνης αρμοδιότητας μας.

Στο εξής η ανέλκυση και παραμονή σκαφών για συντήρηση να γίνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο θα εγκρίνεται σε συνεννόηση με την Λιμενική Αρχή.

Ο Λ/Σ Ληξουρίου που θα κοινοποιηθεί η παρούσα , παρακαλείται για τις άμεσες ενέργειες του για την υλοποίηση των ανωτέρω. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών τρέιλερ, των ιδιοκτητών σκαφών
και των μικροπωλητών, ζητάμε από το Λ/Σ Ληξουρίου, να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα. >>
Για την εφαρμογή, λοιπόν της απόφασης αυτής, αρμόδια είναι η Λιμενική Αρχή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ




00 inkefalonia general ad 300X250