Επίσκεψη Πρέσβεων Σουηδίας και Βελγίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 07:26

Επίσκεψη Πρέσβεων Σουηδίας και Βελγίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης είχε συναντήσεις Εργασίας με τους Πρέσβεις της Σουηδίας και του Βελγίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς. Τους κυρίους Πρέσβεις συνόδευε και συμμετείχε στις Συσκέψεις ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος.

Συγκεκριμένα ,τη Δευτέρα 12η Αυγούστου 2013 ο Πρέσβης της Σουηδίας κ.Kaarlo Laakso έγινε δεκτός από τον κ.Παρίση, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε τόσο για την τιμή της επίσκεψης όσο και για τη σημαντική οικονομική υποστήριξη της Σουηδίας στους Σεισμοπαθείς του 1953, του προσέφερε Τιμητική Πλακέτα και συμβολικά δώρα. Επίσης, σε Σύσκεψη που ακολούθησε εξετάσθηκαν όλες οι παραμέτροι περαιτέρω βελτίωσης των συνεργασιών της Κεφαλονιάς με τη Σουηδία σε Τουριστικό, Πολιτιστικό , Εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο. Ο κ.Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ.Παρίση για την υποδοχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των Εκδηλώσεων Μνήμης για τους Σεισμούς.

Την Τετάρτη 14η Αυγούστου 2013 ο κ.Παρίσης υποδέχτηκε τον Πρέσβη του Βελγίου κ.Marc Van Den Reeck, τον οποίον αφού ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη, τον ενημέρωσε για τις Συνεδριακές και Εικαστικές Εκδηλώσεις της Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, υπό την εξόχως τιμητική Αιγίδα και Παρουσία του Προέδρου κ.Martin Schulz.

Ο κ.Πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία του Βελγίου να ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς με την Κεφαλονιά με την οργάνωση, το Σεπτέμβριο του 2014, ειδικής εορταστικής Συναυλίας. Τέλος ο κ.Παρίσης προσέφερε Τιμητική Πλακέτα στον κ.Reeck και ακολούθησε ξενάγηση στους Συναυλιακούς χώρους του Νησιού από τον κ.Κεκάτο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250