Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Σπύρου»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 16:08

Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Σπύρου»

«Πρόκειται για μια αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που επηρεάζει και την δράση της ίδιας της Περιφέρειας» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. Θόδωρος Γαλιατσάτος την συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά τα όσα... περίεργα έχουν συμβεί τελευταία στα Περιφερειακά Συμβούλια. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και αφού οι συνεδριάσεις από κοντά δεν έφεραν αποτέλεσμα (λόγω μη προσέλευσης απαρτίας), αποφασίστηκαν να γίνονται τηλεδιασκέψεις μα ούτε και εκεί φαίνεται πως υπάρχει προκοπή σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαλιατσάτου.

«Υπάρχει αδυναμία του Περιφερειάρχη να παρακολουθήσει τις διαδικασίες. Η παράταξη του κ. Σπυρου δεν έχει συνοχή και αυτό οφείλεται την κακή διαχείριση προσώπων που έχει κάνει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και συνέχισε: «Η πίεση που δέχεται γενικά η αυτοδιοίκηση είναι πολύ μεγάλη. Ο κ. Σπύρου επιλέγει να συμπεριφέρεται ως υποστηρικτής των επιλογών του κ. Σαμαρά και της Κυβερνητικής πολιτικής. Δεν συγκρούεται με τις Κυβερνητικές επιλογές, παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές για την περιφέρεια. Το κάνει όμως αυτό γιατί γνωρίζει πως σε λίγο καιρό θα δοθούν τα χρίσματα για τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές και θέλει να έχει τον καλό λόγο του κ. Σαμαρα ».

Και είπε και άλλα ο κ. Γαλιατσάτος, όπως πως τηρούνται πολιτικές μέσα στο Πεεριφερειακό Συμβούλιο «αποφασίζουμε και διατάσουμε», πως ο περιφερειάρχης «είναι κατώτερος των περιστάσεων» και πως ουσιαστικά «φέρεται σαν περιφερειάρχης Κέρκυρας και όχι σαν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων», φέρνοντας το παράδειγμα των ΔΟΥ που δεν αντέδρασε που έφυγαν από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, επαναπαυόμενος πως έχει παραμείνει η ΔΟΥ στην Κέρκυρα.

DSC 0419

Παράλληλα ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, έθιξε και άλλα θέματα που παραμένουν όπως είπε ανοικτά όπως είναι το θέμα του ΤΕΙ, ο ΦΠΑ, το Μεταφορικό ισοδύναμο, τα θέματα δημόσιας περιουσίας, του επιδόματος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, της αργίας της Κυριακής που όπως τόνισε όλα αυτά δεν έχουν αντιμετωπιστεί.
Κλείνοντας τόνισε πως «είναι πραγματικά πολύ λίγα αυτά που έγιναν από την Περιφέρεια σε αυτό το διάστημα».

Σε ερώτηση πάντως που του έγινε δεν θέλησε να αποκαλύψει τις προθέσεις του αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη του κ. Γαλιατσάτου

Και τις ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους




00 inkefalonia general ad 300X250