Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Λακήθρας Γιάννη Κωνσταντάτου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 14:24

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Λακήθρας Γιάννη Κωνσταντάτου

Με αφορμή κάποια κακόπιστα σχόλια μερικών, ύστερα από την ανακοίνωσή μου στην εφημερίδα «Κεφαλονιά», τα αισθήματά μου με οδήγησαν να αναφέρω τα παρακάτω:

Μετά από έντεκα σχεδόν συνεχή χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση, τέσσερα χρόνια τοπικός σύμβουλος Λακήθρας και δύο συνεχόμενες τετραετίες ως πρόεδρος (δημοτικού διαμερίσματος Λακήθρας του πρώην δήμου Λειβαθούς και νυν τοπικής κοινότητας Λακήθρας του δήμου Κεφαλονιάς) είχα ως γνώμονα το σεβασμό ως προς τον θεσμό που υπηρετώ, την αμερόληπτη εκτέλεση και επίλυση των καθηκόντων μου και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά μου.

Αντιμετώπισα χίλια μύρια προβλήματα. Άλλοτε σοβαρά και άλλοτε υποδεέστερα, μέσα από τα οποία ζυμώθηκα  και έμαθα ότι προέχει το καλό του τόπου και όχι της κάθε παράταξης, γι αυτό και συνεργάστηκα με τον εκάστοτε δήμαρχο, α/δήμαρχο ή υπηρεσιακό παράγοντα ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης. Πράγμα για το οποίο πολλές φορές κατηγορήθηκα.

Είχα όμως ως στήριγμα την παράταξή μου ή αν θέλετε κάποιους από τους ανθρώπους που την αποτελούσαν.

Και φτάνουμε στις εκλογές του 2010, όπου η κοινωνία μας κατέταξε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ όμως στην Λακήθρα ΔΕΝ είμαι αντιπολίτευση. Είμαι πρόεδρος και πρέπει να διεκδικώ καθημερινά.

Στον αγώνα μου αυτό πίστευα ότι θα έχω δίπλα μου κάποιους από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκα και συνεργάστηκα στενά. Επί της ουσίας όμως, δεν ασχολήθηκε κανείς με το χωριό μου. Αντιθέτως έδιναν μεγάλη έμφαση σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Σε αντίθεση με μερικούς ανθρώπους της συμπολίτευσης  που με βοήθησαν πέραν του δεόντως.

Φτάνει πια !

Αποφάσισα να δώσω ένα τέλος σε αυτήν την αδράνεια.

Αποφάσισα να αποχωρίσω από την παράταξη «Νέα Εποχή» και τον επικεφαλή της Μάρκο Κοτσιλίνη, παρόλη την εκτίμηση και το σεβασμό που του έχω ως άνθρωπο. Θα συνεχίσω όμως τον καθημερινό αγώνα στο χωριό μου, πράττοντας πάντα αυτό που έλεγε και λέει η συνείδηση μου.

Στις ερχόμενες εκλογές του 2014 θα συμπορευθώ με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, με τον οποίο παρεμπιπτόντως, κατά την θητεία του ως δήμαρχος Λειβαθούς συνεργάστηκα άψογα. Καταφέραμε με αυτή την συνεργασία και την βοήθεια που μου παρείχε να ξεπεράσω τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάστηκαν στο χωριό μου.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συνεχιστεί και στην μετέπειτα πορεία.

Η απόφαση αυτή για μένα προσωπικά δεν ήταν καθόλου εύκολη. Πάρθηκε κάτω από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Από την μία πλευρά να μην δυσαρεστήσω κάποιους φίλους, που τους εκτιμώ και θα συνεχίσω να τους εκτιμώ βαθύτατα και από την άλλη η επιτακτική ανάγκη για τον τόπο μου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με ώριμη σκέψη και θα κάνω κάθε προσπάθεια και με κάθε θυσία για ένα καλύτερο αύριο του χωριού μου.

Λακήθρα 31-07-2013

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Πρόεδρος τ/κ Λακήθρας