Με το συνδυασμό του Θεόφιλου ο Ευάγγελος Μοσχόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 13:35

Με το συνδυασμό του Θεόφιλου ο Ευάγγελος Μοσχόπουλος

« Δεν κερδίζεται έτσι ο Παρίσης ! » Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ακούσαμε από τα μεγάφωνα της πλατείας, την περίφημη φράση «Ζήτω η ελεύθερη Κεφαλονιά».

Ξεστομίστηκε από  τον άνθρωπο εκείνο που μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές και δύο μήνες μετά θα αναλάμβανε τα ινία του νησιού μας, ως νέος και παντοδύναμος κυβερνήτης.

Η νέα δημοτική θητεία ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις από όλους μας.

Ανέλαβα την τοπική κοινότητα Μεταξάτων, ως πρόεδρος, και άρχισα άμεσα την καταγραφή και ιεράρχηση από ένα σωρό προβλήματα, κυρίως καθημερινότητας, που ταλάνιζαν τους κατοίκους των χωριών μου.

Πίστεψα ότι η νέα δημοτική αρχή, έχοντας ενισχυμένες αρμοδιότητες πια, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, σε εύλογο χρόνο, τα πάντα. Ήξερα βέβαια ότι πιθανόν να υποστώ «ξεσυνερισιές» λόγω της συμμετοχής μου σε αντιπολιτευόμενο ψηφοδέλτιο, γιατί στις εκλογές είχα κατέλθει υποψήφιος με τον Μάρκο Κοτσιλίνη. Ήμουν σίγουρος όμως ότι τυχόν παραπατήματα και ολιγωρίες της διοίκησης, θα τύχουν ανάλογης και σκληρής αντιμετώπισης, από μια παράταξη όπου η πολιτική της ικανότητα προπορεύεται παρασάγγας από τους κερδισμένους των εκλογών.

Ήμουν σίγουρος.

Αποτέλεσμα: Δυόμισι χρόνια μετά, ο εύλογος χρόνος της δημοτικής αρχής έγινε ταξίδι στο άπειρο.

Η ανάλογη και σκληρή αντιμετώπιση, από την μείζονα αντιπολίτευση, μετατράπηκαν σε μικροφασαρίες και πολλές φορές οχλαγωγία στα δημοτικά συμβούλια, χωρίς αποτέλεσμα. Και υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα εκεί έξω. Με νύχια και με δόντια προσπαθούσα και προσπαθώ στα χωριά μου, να κρατήσω σε όλα τα επίπεδα, μια αξιοπρεπή εικόνα. Ό,τι έχω καταφέρει αυτά τα δυόμισι χρόνια, το κέρδισα με πολλά παρακάλια και προσωπικούς τσακωμούς με τους διοικούντες. Θα έπρεπε όμως, να αγωνίζομαι και να έχω δίπλα μου όλους όσους πιστεύουν στο καλλίτερο αύριο. Θα έπρεπε να αγωνίζομαι και να έχω δίπλα μου, τουλάχιστον τους ανθρώπους που πίστεψα ότι η φιλοσοφία τους προπορεύεται παρασάγγας από τους κερδισμένους των εκλογών!

Όμως όχι! Δυόμισι χρόνια απόντες. Πλήρη αδιαφορία και πολιτική αδράνεια. Έκανα υπομονή μέχρι εσχάτων, γιατί πίστευα ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι συμπεριφορές θα αλλάξουν.

Μάταιο!

Και τώρα θα πρέπει να περιμένουμε τον Μάιο του ‘14, να μαζευτούμε σε κάποιο εστιατόριο ως παράταξη, να φάμε, να πιούμε, να κάνουμε και μια τυπική βόλτα στα καφενεία των χωριών και μετά βλέπουμε για εκλογές.

ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΑΡΙΣΗΣ !  

Αποφάσισα λοιπόν, κοιτώντας το αύριο, να κάνω ένα βήμα μπροστά.

Αποχώρησα από την παράταξη «Νέα Εποχή» και από τον κατά τα άλλα εξαίρετο άνθρωπο Μάρκο Κοτσιλίνη.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα χωριά μου με το ίδιο πείσμα και ζήλο.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 θα συμπορευθώ με τον Λειβαθινό υποψήφιο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Είναι η μόνη συγκροτημένη και καλά οργανωμένη παράταξη, που μπορεί να διεκδικήσει την διοίκηση του δήμου, και φυσικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έγιναν «ελαφρά την καρδίαν». Δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής. Επεξεργαζόμουν έξι μήνες αυτήν την ιδέα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο. Βλέπετε οι συναισθηματισμοί, οι συνεργασίες και οι φιλίες τόσων ετών δεν είναι εύκολο να διαρραγούν. Τουλάχιστον από εμένα. Έπρεπε όμως να «σπάσω αυγά».

Ο μόνος που γνώριζε τις σκέψεις μου και τελικά πορευθήκαμε μαζί ήταν ο συνάδελφος και εξαίρετος φίλος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Είμαι σίγουρος ότι έκανα το σωστό, και θα το αποδείξω.

Μεταξάτα, 29-Ιουλίου-2013

Ευάγγελος Μοσχόπουλος

πρόεδρος τ/κ Μεταξάτων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250