Ομάδα Κατοίκων Σάμης: Δημόσια δήλωση - διαμαρτηρία για τον Παναγή Ρασσιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 20:33

Ομάδα Κατοίκων Σάμης: Δημόσια δήλωση - διαμαρτηρία για τον Παναγή Ρασσιά

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΑΜΗΣ Σχετικά με την τελευταία παρέμβαση του κ. Παναγή Ρασσία, εκλεγμένου Δημοτικού Σύμβουλου στην Δημοτική Ενότητα Σάμης είμαστε υποχρεωμένοι, για λόγους ηθικής τάξης, να κάνουμε δημόσια γνωστά τα εξής: 1. Όσοι από εμάς στηρίξαμε με την ψήφο μας τον κ. Ρασσιά, δηλώνουμε ότι άρουμε οριστικά και αμετάκλητα την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Οι πράξεις του, ο αμετροεπής λόγος του και η συμπεριφορά του, τορπίλισαν τη σχέση εμπιστοσύνης που έτεινε να αναπτυχθεί μεταξύ πολλών Σαμικών και ενός νέου πολιτικού προσώπου που υποτίθεται ότι κόμιζε έναν άλλο πολιτικό λόγο στην περιοχή μας. 2. Ο κ. Ρασσίας έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να έχει τις απόψεις του και να κάνει τις επιλογές του όποτε αυτό επιτάσσει η συνείδηση του. Οι πολιτικές διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις και οπτικές είναι θεμελιώδη συστατικά της δημοκρατίας. Υπό το πρίσμα αυτό, η πρόσφατη ανεξαρτητοποίησή του από το Δημοτικό Συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη, είναι απόλυτα σεβαστή.  

3. Μας είναι φυσικά αδύνατον, να συμμεριστούμε και να σεβαστούμε τις λοιπές πράξεις του κ. Ρασσιά που υποβιβάζουν το επίπεδο της συλλογικής νοημοσύνης και του ορθώς εννοούμενου πολιτικού διαλόγου.

4. Είναι άραγε πολιτική πράξη και πράξη πολιτισμικής ισορροπίας το να κανιβαλίζεις τους πρώην συνιδεάτες και συνοδοιπόρους σου; Είναι άραγε πολιτική πράξη και πράξη νοητικής ισορροπίας το να περιγελάς, να χλευάζεις, να διακωμωδείς, να γελοιοποιείς, να έχεις πάρει 'στο ψιλό', έναν ολόκληρο Δημοτικό Συνδυασμό που σε ανέδειξε και σε τίμησε; Είναι άραγε πράξη τίμια και ηθική η προσπάθεια εξευτελισμού, μείωσης και ταπείνωσης ανθρώπων που σε έχουν συνδράμει και ωφελήσει;

5. Γιατί υιοθετείς συμπεριφορά γενίτσαρου στον αντίποδα της εκλεπτυσμένης συμπεριφοράς που κόμιζες μέχρι πρόσφατα; Τι παράπονο έχεις από τον Συνδυασμό που σε ανέδειξε; Επεξεργάστηκες κάποια πρόταση για την περιοχή σου, την οποία δεν αναδείξαμε; Ζήτησες κάτι για τη Σάμη και τα χωριά της και αρνηθήκαμε να συνδράμουμε στη διεκδίκησή του;

6. κ. Ρασσιά, εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας. Σε προτιμήσαμε με την ψήφο μας, μα δεν μας εκφράζεις πια. Ελπίζουμε να μην μετανιώσεις για την επιλογή σου να συνδιαλλαγείς με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο.

(Δεν επιθυμούμε να ανοίξουμε κανέναν διάλογο μαζί σου).

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΑΜΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250