Κουρής : Παραδόθηκαν τα στοιχεία διαχείρισης του προγράμματος εργασίας από το Σύλλογο Εθελοντών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 13:12

Κουρής : Παραδόθηκαν τα στοιχεία διαχείρισης του προγράμματος εργασίας από το Σύλλογο Εθελοντών

Μετά από την υπ.αριθμ 37473/11042 /9-7-2013 επιστολή μας προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» αλλά και στην εισαγγελέα του νησιού μας-η οποία αφορούσε στην συνεργασία μας με τον Σύλλογο Εθελοντών Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της εκπόνησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης-, μας παρεδόθησαν χτες το μεσημέρι, ημέρα Πέμπτη 25/7/ του τρέχοντος έτους ,  τα στοιχεία διαχείρισης του προγράμματος.

Τα εν λόγω στοιχεία που συνιστούν μέρος των παραδοτέων, συσχετίζονται με την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, η εποπτεία του οποίου αποτελούσε καθ΄ ύλη αρμοδιότητα του φορέα μας, στα πλαίσια των όρων του από κοινού υπογραφέν μνημονίου συνεργασίας μας, με τον σύλλογο. Αποτελούσαν δε, βασικό προαπαιτούμενο της υπογραφής της τελικής βεβαίωσης, ολοκλήρωσης και καλής εκτέλεσης του έργου, δικαιολογητικό απαραίτητο για την εκταμίευση του ποσού που αντιστοιχούσε στην τελευταία δόση χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων και την κάλυψη των όποιων τυχόν εναπομεινασών δαπανών.

Μετά την προσκόμιση των εν λόγω δεδομένων, από τον σύλλογο στο φορέα μας, η οποία έλαβε χώρα κατ΄ εντολή της  υπεύθυνης Διαχειριστικής Αρχής, στην οποία και είχαμε αρμοδίως αιτηθεί, υπογράφηκε πλέον και η ως άνω βεβαίωση.

Επισημαίνουμε ότι όλες οι ενέργειές μας, εντάσσονται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειάς μας, για την χρηστή διαχείριση των πόρων, την διαφάνεια και την ενημέρωση των συμπολιτών μας. Το ζητούμενο της δημοσιοποίησης των στοιχείων που χαρακτηρίζουν ένα πρόγραμμα –φυσικό και οικονομικό αντικείμενο- το οποίο εκπονείται για λόγους κοινής ωφελείας και χρηματοδοτείται από το δημόσιο, εκπορεύεται από το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και την γνώση. Πολλών δε όταν αυτό αφορά κρατικά κονδύλια.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ευελπιστούμε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι πληρωμές των δικαιούχων.




00 inkefalonia general ad 300X250