Ένταση στην αρχή και στο φινάλε – «Εκτροχιασμός» με τα… τρενάκια στο δημοτικό συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 11:49

Ένταση στην αρχή και στο φινάλε – «Εκτροχιασμός» με τα… τρενάκια  στο δημοτικό συμβούλιο

Μια μαραθώνια και σε αρκετά σημεία γεμάτη ένταση συνεδρίαση, είχαμε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10 πρωί ολοκληρώθηκε σχεδόν το βράδυ και «καυτά» θέματα έπεσαν στο τραπέζι, ωστόσο η ένταση σημειώθηκε στην αρχή και στο φινάλε της συνεδρίασης ήταν ιδιαιτέρως έντονη. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στο ξεκίνημα, το λόγο προσπάθησε να πάρει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασσου Σπύρος Παπασπυράτος, για κάποια προβλήματα που ταλανίζουν το χωριό του. Εις μάτην όμως. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, τον ανέκοψε προτείνοντάς του να περιμένει ως το τέλος της συνεδρίασης των 19 θεμάτων ημερήσιας διάταξης (καλό απόγευμα δηλαδή), για να μιλήσει. Αυτό το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση τόσο της παράταξης του Μάρκου Κοτσιλίνη, όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Έξαλλος έγινε και ο Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος ενώ προσπαθούσε να πάρει τον λόγο για να μιλήσει επί της διαδικασίας ο Νίκος Ανουσάκης πεισματικά δεν του τον έδινε. Κάπου εκεί η ένταση κορυφώθηκε, η Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε λόγο για «δικτατορία», ενώ ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ασσου, βλέποντας πως οι κουβέντες του δεν πρόκειται να εισακουστούν αποχώρησε από την αίθουσα του συμβουλίου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη στιγμή της έντασης
https://www.youtube.com/watch?v=QilLJzLA9_U

Συζητήθηκε επιτέλους το θέμα του εξοπλισμού της διαδημοτικής

Αφού πέρασε η ... πρώτη τρικυμία το συμβούλιο μπήκε στην ημερήσια διάταξη και επιτέλους μετά από πολλές συνεδριάσεις ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα της προμήθειας εξοπλισμού στην Διαδημοτική, συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκεί διαπιστώσαμε πως ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Άγγελος Γαλάτης δεν ασχολείται με τις προμήθειες, καθώς όπως ενημερώθηκε το σώμα έχει αναλάβει διευθύνων Σύμβουλος επί των προμηθειών ο Αλέξης Μοσχονάς, ο οποίος φαίνεται πως έγινε και πάλι πιστός στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, μιας και πριν από τρεις μήνες είχε παραιτηθεί τόσο μέλος του συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ όσο και από την επιτροπή ποιότητας ζωής!

Στο ξεκίνημα δε της συζήτησης του θέματος τη διαδημοτικής δεν έλειψε και η... κόντρα ανάμεσα στον Διονύση Αραβαντινό και τον Αλέξη Μοσχονά, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει την εισήγηση για γέλια!

Ακούστε την τοποθέτηση του Διονύση Αραβαντινού παρακάτω

Θεόφιλος: «Μου θύμισε συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος παρομοίωσε την αναβολή των συζητήσεων τόσο καιρό για την διαδημοτική, με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια εξοπλισμού. Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως θα ψηφίσει θετικά την εισήγηση, ενώ επεσήμανε πως αισθάνεται δικαιωμένος από αποχώρησε η παράταξή του από το συμβούλιο της Διαδημοτικής.

Ακούστε εδώ την τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Ακούστε παρακάτω την τοποθέτηση του Μάρκου Κοτσιλίνη

Ακούστε παρακάτω την τοποθέτηση του Νίκου Γκισγκίνη

Τελικά το θέμα πέρασε με την παράταξη της πλειοψηφίας να ψηφίζει θετικά το θέμα μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση, από την οποία όμως ο Ανδρέας Ζαπάντης ψήφισε «ναι» με επιφυλάξεις, ενώ ο Διονύσης Αραβαντινός διαφοροποιήθηκε εντελώς από την παράταξή του καταψηφίζοντας την εισήγηση. Την εισήγηση καταψήφισαν επίσης και η Λαϊκή

Συσπείρωση και οι Βασίλης Ρουχωτάς, Νέστωρας Βεντούρας και Δημήτρης Φιοραβάντες.
Εν συνεχεία συζητήθηκαν και πέρασαν τα υπόλοιπα θέματα της ημερησίας μεταξύ αυτών και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ για το 2013, για να φτάσουμε λίγο πριν το φινάλε της συνεδρίασης, όπου «άναψαν ξανά τα αίματα».

«Εκτροχιασμός» με τα... τρενάκια!

Αιτία αυτή τη φορά ήταν η αίτηση του Νίκου Σκλαβούνου, για αλλαγή αφετηρίας του τουριστικού τρένου που έχει στην ιδιοκτησία του.
Στην αίθουσα βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του έτερου τουριστικού τρένου «κίτρινου», Κώστας Λυκούδης, ο οποίος πήρε τον λόγο και τόνισε πως ο κ. Σκλαβούνος έπρεπε να μαζέψει και τα χαρτιά που χρειάζονται από τις υπηρεσίες πριν κατέβει στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσει αλλαγή της αφετηρία του τρένου του. Από την πλευρά του ο κ. Σκλαβούνος απάντησε πως δεν ήταν ηθικό που δόθηκε η συγκεκριμένη αφετηρία στο «κίτρινο» τρενάκι.

Ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβούλιο τόνισε πως το θέμα θα έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο αφού μαζευτούν τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονται από τον κ. Σκλαβούνο, πράγμα που «έβγαλε από τα ρούχα του» τον τελευταίο, ο οποίος κινήθηκε προς τον Ανουσάκη και σε έντονο ύφος ρώταγε τι χαρτιά χρειάζονται για να αλλάξει η αφετηρία! Κάπου εκεί η συζήτηση ...εκτροχιάστηκε με τον Νίκο Σκλαβούνο και τον Κώστα Λυκούδη να ανταλλάσουν ουκ ολίγα γαλλικά που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν από την αίθουσα!




00 inkefalonia general ad 300X250