Ελπίδα Κατσαϊτη: «Ψέμα και παραπληροφόρηση»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 19:15

Ελπίδα Κατσαϊτη: «Ψέμα και παραπληροφόρηση»

Σχόλιο στο facebook με τίτλο «Ψέμα και παραπληροφόρηση» ανήρτησε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο κα Ελπίδα Κατσαϊτη. Πιο αναλυτικά τονίζει

Επειδή κάποια πράγματα για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένο σκοπό, γράφονται και διαδίδονται μέσω του facebook και όχι μόνο, για την παραλία Ληξουρίου, τον υπήνεμο μώλο (βραχίονα) και το καράβι που δεν προσεγγίζει ,ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες για την αλήθεια των πραγμάτων.

Το Λιμενικό Ταμείο στον προϋπολογισμό του, τον ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο έργο <<επισκευή υπήνεμου μώλου Ληξουρίου>> είχε βάλει το ποσό των 150.000 ευρώ, ώστε όταν η Περιφέρεια, γιατί στην αρμοδιότητά της είναι, μπορέσει με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου κ. Μαρούλη, μια και το έργο δεν έχει ακόμη παραδοθεί, να προχωρήσει στην επισκευή του. Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γιατί υπάρχουν προβλήματα. Τηρούνται οι διαδικασίες, από πλευράς Περιφέρειας και όταν είναι εφικτό το έργο θα προχωρήσει.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει στην δικαιοδοσία του και την Ιθάκη. Προέκυψε σημαντικό πρόβλημα στο λιμάνι του Πισαετού και το Υπουργείο εξετάζει την περίπτωση, να το κλείσει, μέχρι να επισκευαστεί. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν αυτό γίνει, θα σημάνει και το τέλος του νησιού της Ιθάκης. Εγινε άμεσα συμβούλιο της επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου, σε συνεννόηση με Υπουργείο, Λιμεναρχεία, τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας και απεφασίσθη να γίνει άμεσα το έργο για να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος, συνδυάζοντας παράλληλα και το επείγον των διαδικασιών προκειμένου να μην αποκλειστεί το νησί, εν μέσω θερινής περιόδου. Επρεπε λοιπόν στο κωδικό του έργου να μπεί το ποσό των 71.824 ευρώ, τα οποία δεν είχαν προϋπολογιστεί, αφού η ανάγκη ήταν έκτακτη.

Για να γίνει όμως τροποποίηση του προϋπολογισμού,του Λιμενικού Ταμείου, έπρεπε να υπάρχει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο γινόταν το απόγευμα. Αρα έπρεπε να προλάβουμε εκτός ημερήσιας διάταξης να περάσουμε την τροποποίηση, αλλιώς θα περιμέναμε το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με άγνωστο το πότε θα γινόταν. Επρεπε όμως να βρεθούν και κωδικοί από τους οποίους θα παίρναμε 5000, 2500, 4000 κλπ ώστε να μαζευτούν τα 71.824 ευρώ για το έργο. (όσοι έχουν ασχοληθεί με αυτά καταλαβαίνουν τι λέω).

Αυτό δεν προλαβαίναμε να το κάνουμε γιατί μας χώριζαν 4 ώρες από την ώρα του δημοτικού συμβουλίου, και έπρεπε να διορθώσουμε μεγάλο μέρος από τους κωδικούς του προϋπολογισμού μας. Και αυτό όμως να προλαβαίναμε να κάναμε, οι δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης, με θέμα που τους το πήγαινα την ώρα του συμβουλίου, δεν θα είχαν την δυνατότητα ελέγχου.
Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν τον συγκεκριμένο κωδικό που είχε το πιο μεγάλο ποσό, ώστε να μεταφέρουμε τα χρήματα, με σκοπό σε επόμενες τροποποιήσεις , οι οποίες θα περάσουν σε ημερήσια διάταξη από το Δημοτικό συμβούλιο, τα χρήματα να ξαναμπούν στην θέση τους, ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Αυτό αναλύθηκε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, οι σύμβουλοι κατάλαβαν και την διαδικασία και το επείγον του θέματος και πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία, με ψήφους όχι μόνο της συμπολίτευσης αλλά και συμβούλων της αντιπολίτευσης και ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ, πρόχειρα από μερικούς.

Αν δεν υπήρχε ευαισθησία και ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από πλευράς μου, δεν θα το είχα περάσει ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα, ούτε στον προύπολογισμό και βέβαια θα πρέπει να σκεφθεί κανείς και το γιατί δεν υπήρχε ανάλογη ευαισθησία μερικών να σχολιάζουν και τα προηγούμενα χρόνια για τον υπήνεμο μώλο, αφού Η ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ και γιατί σκοτώνονται να χρεώσουν την μη προσέγγιση του καραβιού .....στο Λιμενικό Ταμείο και στους συμβούλους που ψήφισαν εδώ και 10 μέρες να μεταφερθούν, διαδικαστικά, χρήματα, από ένα κωδικό έργου που θα γίνει ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Εσείς καταλαβαίνετε ότι το καράβι δεν μπήκε γιατί « έφυγαν» τα χρήματα από τον κωδικό ;;;;

Κάποιοι δεν είναι περισσότερο Ληξουριώτες από κάποιους άλλους και κάποιοι μπορεί να μην έχουν μέσα τους την λογική « να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», ιδιαίτερα όταν για αυτόν τον γείτονα έχουν υπευθυνότητα, όπως επίσης και κάποιοι μπορεί να σχολιάζουν αυτό ενώ βασικά κάτι άλλο τους ενοχλεί. Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...!!!!

Παρεπιπτόντως όμως δεν είδα να έχουν ίχνος ευαισθησίας και να σχολιάσουν την κατάσταση στην υπόλοιπη παραλίας του Ληξουριού, την καθαριότητα, τα φώτα στις πέτρες του Πόρτου, που άναψαν ύστερα από χρόνια, το βάψιμο στις κολόνες, τα παγκάκια, τα παρτέρια, την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων, το πλύσιμο ακόμη και των γλόμπων στις κολόνες.... αλλά μπορεί να μην θέλουν να δούν τίποτε από όλα αυτά, που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, άρα δεν θα θέλουν να δούν και τα υπόλοιπα που θα γίνουν, μόλις κάποιοι άνθρωποι πληρωθούν τα παλιά, για να μπορέσεις να παραγγείλεις η να φτιάξεις κάτι καινούργιο....

Επιλογή του καθενός είναι να βλέπει μόνο ό,τι θέλει, όπως το θέλει, καλό όμως θα είναι να σχολιάζει σωστά, αντικειμενικά και όχι να κινδυνολογεί.
Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ ότι το λάθος μου ήταν που δεν πήρα την άδεια μερικών για το τι θα βάλω στον προϋπολογισμό, τι θα βγάλω και γιατί θα το βγάλω, γιατί όντως έχουν άποψη επί παντός επιστητού όσον αφορά τους άλλους, αλλά τι να κάνω φταίω εγώ ........που δεν είναι στην λιμενική επιτροπή η στο δημοτικό συμβούλιο ;;;;;;; Ας μπούν στην διαδικασία και ....αν ο κόσμος τους επιλέξει.....ρυθμίζουν και τις τύχες μας !!!!!!!