Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Σεργκέι Ποσάντ – Μόσχα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 15:08

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Σεργκέι Ποσάντ – Μόσχα

Σε Πρόσκληση προς το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, του Δημάρχου του Σεργκέι Ποσάντ για επίσκεψη από 29 έως 31 Μαρτίου 2012, με σκοπό την Αδελφοποίηση των δύο Δήμων, μετέβη στη Ρωσία ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος.

Η Τιμητική Πρόσκληση ήταν αποτέλεσμα προ-εργασίας μηνών, η οποία έγινε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ρωσο-Κεφαλληνιακής Φιλίας κ.Δ.Ζαφειράτο και είχε σαν ευτυχές αποτέλεσμα την επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας κ.Μ.Σάββα, Εκδήλωση προς τιμήν των Αδελφών Λειχούδη στην Παλλική, Επισκέψεις Εργασίας Υψηλόβαθμων Ρώσων Διπλωματών και εγκαινίαση Μνημείου Ρωσο- Κεφαλληνιακής Φιλίας στο Αργοστόλι.

Το Δημοτικό Διαμέρισμα του Σεργκέι Ποσάντ αποτελεί θρησκευτικό επίκεντρο της Ορθοδοξίας στη Ρώσικη Ομοσπονδία και είναι 70 χλμ ΒΔ της Μόσχας. Ο κ.Κεκάτος, μετέφερε Πρόσκληση για Επίσκεψη και προσωπικούς Χαιρετισμούς, Αναμνηστικά Δώρα και Τιμητικές Πλακέτες εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ.Σπυρίδωνα, του Δημάρχου κ.Α.Παρίση και του Α/Περιφερειάρχη κ.Σ.Κουρή.

Το Πρόγραμμα Υποδοχής από Θρησκευτικούς Ηγέτες της Ιεράς Λαύρας του Αγίου Σέργιου και Πολιτικούς Αξιωματούχους του Διαμερίσματος συμπεριλάμβανε ξεναγήσεις, Συσκέψεις Εργασίας, Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και Συμβούλια ανταλλαγής απόψεων με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο Δήμων με στόχο την Αδελφοποίηση.

Η εγκάρδια φιλοξενία, η Λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου στην Ελληνική γλώσσα, η προσφορά πολύτιμων Δώρων, η υποστήριξη της σπουδαίας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ελλάδος και η αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς ,στο χώρο των Γραμμάτων, των Αδελφών Λειχούδη από όλη τη Ρωσική Κοινωνία, άγγιζε τα όρια της συγκίνησης.

Σε ημερομηνία, που σύντομα θα ανακοινωθεί ,ο Δήμαρχος του Σεργκέι Ποσάντ με υψηλόβαθμα Στελέχη της Ρώσικης Δημοτικής αρχής θα επισκεφτούν το Δήμο Κεφαλονιάς για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

DSC03119

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και με το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρέσβη κ. Βλαντίμιρ Τσικβισβίλι και του συμβούλου κ. Βαλέρι Νικολάεβ μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου κ. Βλαντίμιρ Κόροτκοβ της Πόλεως Σεργκίεβ Ποσάντ μεγαλύτερου κέντρου της Ορθοδοξίας στην Ρωσία οπου βρίσκεται η Θεολογική Ακαδημία που ιδρύθηκε από τους Λαμπρούς Κεφαλλήνες αδελφούς Σωφρόνιο και Ιωαννίκιο Λειχούδη και βρίσκονται τα λείψανα του Έλληνα Αγίου Μάξιμου του Γραικού επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του νησιού μας αποτελούμενη από τον κ. Κεκάτο Ευάγγελο Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς και Ζαφειράτο Δημήτριο Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Φ.

 

Ο Δήμος Κεφαλονιάς διά του κ. Δημάρχου και του κ. Κεκάτου στηρίζει με θέρμη τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της Κ.Ε.Ε.Φ και του Προέδρου της κ. Ζαφειράτου για την προβολή του νησιού μας στην Ρωσική Επικράτεια και την αδελφοποίηση με την Πόλη του Αγίου Σέργιου.

Η υποδοχή και η αγάπη την οποία επιφύλαξαν οι Αρχές της πόλεως δια του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων κ. Σεργκέι Τοστανόφσκι και Ηλία Μπαρμπακάτζε και της Λάβρας δια των Αρχιεπισκόπων Θεογνώστη και Ευγένιου ήταν εξαιρετική και μοναδική και προδιαθέτει θετικά για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Ευχαριστούμαι όλους όσους συμπαρίστανται στο έργο μας εκ μέρους του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου , τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και τους κληρικούς της Μητροπόλεως και το σύνολο των Κεφαλλήνων υποστηρικτών των προσπαθειών μας.

Ευχαριστούμε Τον Πρέσβη κ. Μιχαήλ Σάββα που με την παρουσία του στις συνομιλίες στην Ρωσία έβαλε την κάλυψη του Υπουργείου Εξωτερικών και προσέφερε για μία ακόμη φορά ανεκτίμητο έργο.

Τέλος να αναφέρουμε την πρόθεση των Αρχών του Αγίου Σέργιου να επισκεφθούν την Κεφαλονιά στο διάστημα από 20 Μαΐου έως 3 Ιουνίου συνοδευόμενοι ίσως από τον Πρέσβη και τον Γραμματέα Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

DSC03118

DSC03119