Διάσπαση της δημοτικής αρχής στο θέμα της καταδίκης του ναζιστικού φεστιβάλ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 15:23

Διάσπαση της δημοτικής αρχής στο θέμα της καταδίκης του ναζιστικού φεστιβάλ

Κατά του Ναζιστικού Φεστιβάλ που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 4 Αυγούστου τάχθηκε χθες το δημοτικό συμβούλιο, στην συνέχεια της προχθεσινής συνεδρίασης η οποία είχε διακοπεί, με τη δημοτική αρχή πάντως να βγαίνει διασπασμένη απο το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα του φεστιβάλ ήταν το ένα από τα δύο συνολικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τα οποία αμφότερα τα έφερε στο σώμα και εισηγήθηκε γι' αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Όσον αφορά το θέμα του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, έγινε μία ωραία συζήτηση και ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Αυτό που φάνηκε πάντως είναι πως η δημοτική αρχή είναι διασπασμένη πάνω στο θέμα Χρυσή Αυγή και του Ιωάννη Μεταξά, καθώς δεν έλειψαν οι σύμβουλοι από την πλειοψηφία που τάχθηκαν κατά της συγκεκριμένης καταδίκης. Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Καμπίτσης εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον Ιωάννη Μεταξά γι' αυτό και ψήφισε κατά της καταδίκης του φεστιβάλ, ενώ κατά ψήφισε και ο Νίκος Παπαδάτος τονίζοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα που εκπληρώνει τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Εκτός των δύο κατά της καταδίκης ψήφισαν ακόμα η κα Αθηνά Αυγουστάτου, ο Σπύρος Σολωμος , ενώ λευκό ψήφισε ο Γεράσιμος Βαγιωνίτης.

Υπέρ της καταδίκης του φεστιβάλ με κάποιες επιφυλάξεις ψηφισε ο Σάββας Σαββαόγλου, ενώ υπέρ της καταδίκης του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής χωρίς επιφυλάξεις ψήφισαν οι Νίκος Ανουσάκης, Ευάγγελος Κεκάτος, Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Παναγής Ρασσιάς, Μάρκος Κοτσιλίνης, Σπύρος Σαμούρης και φυσικά και οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που έφεραν το θέμα στο συμβούλιο.

Ακούστε αναλυτικά όλο το θέμα και τις τοποθετήσεις για το φεστιβάλ της Καλαμάτας παρακάτω

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την «Πρόταση απόφασης για μεταφορά του με οποιαδήποτε σχεση εργασίας προσωπικού ΚΕΔΗΚΕ και ΟΚΑΠ , στο Οργανισμό του Δήμου Κεφαλλονιας» το οποίο εισηγήθηκε επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση.

DSC 0040

«Την πρόταση αυτή την καταθέτουμε ως παρακαταθήκη στο δημοτικό συμβούλιο, και ζητάμε να κλείσει ο δήμος στις 16 Ιουλίου μέρα πανελλαδικής απεργίας» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσε ψήφισμα για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε οι οποίες επιτρέπουν μέσω ΚΥΑ την κατάργηση νομικών προσώπων και υπηρεσιών.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίστηκε, ενώ την πρόταση του Μάρκου Κοτσιλίνη ψήφισε και η πλειοψηφία.

Ακούστε παρακάτω όλη τη συζήτηση για το θέμα


Το συμβούλιο κάπου εκεί διαλύθηκε, καθώς δεν υπήρχε στην αίθουσα ο απαιτούμενος αριθμός συμβούλων που χρειάζονται για να περνούσαν τα θέματα!

DSC 0047